Ćerka Đorđa Balaševića otkrila da je kantautor ostavio oproštajno pismo

Strašno me je to nerviralo. Zvučalo je kao nešto šta mi treba sve da radimo kad on više ne bude tu. I ja sam mu rekla: 'Neću to da čitam'. 'Ne, ne... neću ja još nigdje ići, nego da imate', rekao mi je

5504 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Betaphoto
Foto: Betaphoto

Gostujući u emisiji „TV lica kao sav normalan svet“, ćerka preminulog Đorđa Balašević, Beba otkrila je da je čuveni kantautor ostavio oproštajno pismo svojoj porodici tri mjeseca prije nego što je preminuo.

U emisiji Tanje Peternek Aleksić, gostovala je Olivera Balašević, a kasnije su joj se pridružila i djeca Beba i Aleksa.

Beba je iskoristila priliku da govorili o pismu koje im je ostavio, sa uputstvima šta da rade kada njega više ne bude bilo, ističući da za to ima saglasnost „upravnog odbora“, odnosno ostatka porodice

„Đole je na život gledao sa puno humora. U jednoj rečenici te rasplače, u drugoj te nasmije do suza. On je onog tamo novembra napisao nama jedno pismo, odnosno mail. Svima nama. Bez obzira na to što smo se viđali svakoga dana, družili se, čuli telefonom. Mislim da je imao pretpostavku da je ovo nešto što treba ostati zapisano“, ispričala je Beba Balašević.

„Strašno me je to nerviralo. Zvučalo je kao nešto šta mi treba sve da radimo kad on više ne bude tu. I ja sam mu rekla: 'Neću to da čitam'. 'Ne, ne... neću ja još nigdje ići, nego da imate', rekao mi je. To nije bio popis zahtjeva, jer on nije bio čovjek koji je zahtijevao. To je bilo nešto kao ona Kiplingova pjesma 'Ako'. To nije pisano u stihu, ali to je za mene sigurno jedna od najljepših stvari koje je on ikada napisao, koja nikada neće biti objavljena, jer je to između njega i nas“, ispričala je ona, a zatim parafrazirala šta je kantautor napisao.

„On je u tom pismu, pored svih ostalih stvari na koje nas upućuje, rekao kako da se odnosimo prema njegovom autorstvu, prema onome što će nas dočekati kad izmile miševi iz boce, kad se pojave badavani da mudruju, a i prema ovome što se baš ovih dana dešava - plotun bljuvotina na porodicu. I na to nas je pripremio. Neću citirati nijednu njegovu rečenicu, ali i to je rekao. Mi samo sprovodimo ono što je želio čovjek koji je nama u životu ispunio sve želje, mi njemu sad ispunjavamo, kao što smo i dok je bio tu”, ispričala je Beba.

Bonus video: