Kad je najteže, moramo se držati pjesme

Novogodišnji program Televizije Vijesti snimljen juče u produkciji MIKA PROART, učestvovalo skoro 50 crnogorskih izvođača, a publika će uživati u četiri sata programa kroz koji će ih voditi Danijel Alibabić

11094 pregleda 6 komentar(a)
Članovi D mola uvijek podrška Danijelu, Foto: Luka Zeković
Članovi D mola uvijek podrška Danijelu, Foto: Luka Zeković

Veseo i muzički raznovrstan program čeka gledaoce Televizije Vijesti u najluđoj noći.

Preko četiri sata muzike, najveći hitovi i crnogorski izvođači, očekuju one koji se odluče da 2022. dočekaju uz male ekrane i to uz najgledaniju crnogorsku televiziju. Uz muziku, onako kako je to i najbolje, moći će da uživaju i makar na trenutak zaborave na sve ono što ih je mučilo tokom 2021. godine.

Kompletan program snimljen je juče u Kristalnoj dvorani hotela Hilton, a više od 50 crnogorskih izviđača dobilo je šansu da učestvuje u ovom zahtjevnom projektu. Gledaoce Televizije Vijesti kroz program će voditi crnogorski muzičar i predsjednik Udruženja estradnih umjetnika Danijel Alibabić, kome je u ovom televizijskom šouu namijenjena uloga domaćina programa koji je podijeljen u četiri segmenta.

Danijel Alibabić
Danijel Alibabićfoto: Luka Zeković

Velika novogodišnja proslava počeće od 21 sat, kada će Alibabić održati mini koncert u okviru kojeg će otpjevati neke od svojih najpopularnijih pjesama i pokazati zašto je jedan od najtraženijih klupskih pjevača ne samo na prostorima Crne Gore.

Drugi blok namijenjen je ljubiteljima pop-rok zvuka, a svoje pjesme, kao i numere kolega između ostalih pjevaće Marijana Zlopaša, Bojan Marović, Milena Vučić, Jelena Kažanegra, Andrijana Božović, Andrea Demirović, Ivana Popović Martinović, Bane Nedović, Jelena Božović, Marko Vukčević, Anita Popović, Nina Žižić, Suzana Tot i mnogi drugi.

Posljednji sat 2021. godine posvećen je mladim nadama crnogorske muzičke scene, koji su publici poznati zahvaljujući muzičkim takmičenjima. S obzirom na to da većina njih nema svoje pjesme, gledaoce kraj malih ekrana animiraće uz dobro poznate hitove, a pjevaće ih Dijana Hazirović, Željko Vukčević, Rizo Feratović, Tamara Vujačić, Krstinja Matanović i Uglješa Radonjić.

Nijedno veselje ne može proći bez starogradskih pjesama, pa će tako posljednji dio programa biti namijenjen upravo onima koji uživaju uz ovaj žanr. Kroz taj dio pjesmom će ih voditi Branka Šćepanović, Šukrija Žuti Serhatlić, Zdravko Đuranović, Tanja Šeter, Dejan Škuletić, Igor Đurović, Esad Merulić...

”Imali smo kratak rok, pa smo dali sve od sebe da za to vrijeme napravimo najveseliji i najbogatiji novogodišnji program kada je najgledanija televizija u pitanju. Mislim da će gledaoci uživati u velikom izboru muzike. Napravili smo program tako da bude svega pomalo, prodefilovaće oko 50-ak crnogorskih izvođača. Mislim da ćemo imati jedini program u Crnoj Gori koji će imati samo domaće izvođače”, naglasio je Alibabić.

Pored toga što je fokus na crnogorskim izvođačima, kako kaže, dobar dio programa biće sastavljen i od djela koje su napisali domaći autori.

”Bitno je da u najboljem raspoloženju ispratimo ovu, i dočekamo Novu godinu. Na osnovu toga smo i formirali spisak pjesama koje su adekvatne za ovu noć. Vodili smo se time da program bude interesantan, da to budu pjesme koje zaista mogu pokriti ukus svih onih koji su se odlučili da Novu godinu dočekaju uz Televiziju Vijesti”, napominje Alibabić.

Iza novogodišnjeg programa Televizije Vijesti stala je produkcijska kuća MIKA PROART, dok im je tahničku podršku za snimanje ovako velikog i zahtjevnog projekta pružila kuća PG Saund. Samo postavljanje tehnike trajalo je preko 12 sati, ali su izvođači, gosti u sali, uživali ne samo u programu, već i u perfektnom zvuku. Iskusnom timu neće biti problem da isti ugođaj naprave i onima koji se odluče da posljednje sate ove godine provedu uz Televiziju Vijesti.

”Ovo je baš zahtjevan projekat za čiju je realizaciju potreban veliki i stručan tim koji sve to zna da odradi. Tokom noći smo montirali opremu, a sve je spremno bilo za prve muzičare koji su sa nestrpljenjem čekali da počne snimanje. S obzirom na to da se sve dešava na licu mjesta, spontano i da muzičari uživo pjevaju, samim tim je mnogo veći izazov raditi ovako nešto”, kazao je Obren Tošić direktor PG Sounda. Ne krije da mu se posebno svidjela ideja da u programu učestvuju isključivo crnogorski izvođači.

”Još iz perioda kad sam i sam bio muzičar trudio sam se da maksimalno iskoristimo kapacitete koje mi ovdje imamo, da li je u pitanju muzika, gluma ili tehnika manje je bitno. Imamo dosta sjajnih imena i izvođača koji ovakav jedan projekat mogu da iznesu bez problema, a da publici bude interesantan”, smatra Tošić.

Nakon snimanja slijedi i postprodukcija kompletnog materijala za koji će biti zadužen Dejo Božović.

”Bitan dio nakon ovako zahtjevnih snimanja svakako je postprodukcija. To što konačno treba da čuju gledaoci putem TV ekrana, zbog ugođaja biće mnogo bolji jer živi snimak je jedan priča, a kad se obradi u postprodukciji to bude mnogo kvalitetnije i bolje jer je u pitanju finalna i estetska obrada zvuka”, napominje Božović. Posebno mu je zadovoljstvo što je produkcija odlučila da sve bude uživo snimljeno.

Novogodišnji program TV Vijesti
foto: Luka Zeković

”Smatram da je plejbek nešto što treba zabraniti. Upravo on je napravio situaciju da mnogi nazovimo muzičari se usude da na njemu grade svoju karijeru, što je meni nashvatljivo. Ako se vratimo na vrijeme prije 30-ak i više godina, tad je bilo sasvim normalno da se svira uživo, svakodnevno vježba, nastupa. Ovo sada što se dešava zbog plejbeka je promijenilo standarde i okrenulo muziku i muzičku scenu u drugom pravcu. Želio bih da se plejbek zabrani što se tiče programa, a posebno ovakvih novogodišnjih nastupa”, ističe Božović.

”Velika sreća MIKA PROART produkcije je što je menadžment Vijesti tako brzo odreagovao i da sam u cijeloj priči imala partnera Danijela Alibabića koji je domaćin programa. Prvi put sam imala poslovnu podršku, zajedničkim snagama smo organizovali ovaj program i za bukvalno nedjelju dana napravili plan, scenario, okupili 45 muzičara na bini i vrijedne sponzore bez koji sve ovo ne bismo mogli da realizujemo. Bila je prava avantura i srećna sam zbog toga, a nadam se da će kvalitet gledaoci prepoznati”, istakla je Milena Đergović ispred produkcije MiKA PROART ističući da im je cilj bio da naprave domaći šou i smatra da je upravo to kuriozitet novogodišnjeg programa koji će biti prikazan na Televiziji Vijesti.

”Godina za nama je najgora za čitavu planetu, svako je na svoj način otpratio 2021, svakome je zbog korone bio ugrožen bar još jedan segment života, tako da smo odredili da ovo bude šou samo sa crnogorskim umjetnicima, jer kad je najteže, moramo da se držimo zajedno, moramo se držati pjesme jer mislim da ćemo sa ovom radošću otjerati sve one loše dane, koji su nadam se za nama”, zaključuje Đergović.

Za šminku učesnika novogodišnjeg programa bila je zadužena Marija Ivanović. Generalni pokrovitelj novogodišnjeg programa je Meridijan, a prijatelji su Rada, Suza, hotel Hilton, Tošković doo, kao i vinarija Kutjevo.

Bonus video: