Gremi nagrade

Drejk povukao dvije nominacije za prestižna muzička priznanja

Drejk javno nije obrazložio razlog za povlačenje nominacija, ali je njegovim fanovima odavno poznat animozitet ka Gremi nagradama, iako je do sada osvoji četiri njihova priznanja

3119 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nakon što je sa liste nominovanih za Gremi nagradu, u kategoriji za najbolju rep pjesmu, uklonjen Kanje Vest, njegov kanadski kolega Drejk, povukao je svoje dvije nominacije za isto priznanje, a udruženje muzičara i muzički profesionalaca Recording Academy uvažila je njegovu želju.

Reper je bio nominovan u dvije kategorije, za najbolji rep album za "Certified Lover Boy" i za najbolje izvođenje rep pjesme za numeru "Way 2 Sexy".

Drejk javno nije obrazložio razlog za povlačenje nominacija, ali je njegovim fanovima odavno poznat animozitet ka Gremi nagradama, iako je do sada osvoji četiri njihova priznanja.

Drejk je prije godinu dana izjavio da ljude koji stoje iza udruženja muzičara i muzičkih profesionalaca treba zamijeniti nečim novim", revoltiran time što njegovog sugrađanina i kolegu Weeknda nisu nominovali ni u jednoj kategoriji, iako je imao jedan od najboljih albuma, ali i singl u 2020. godini.

Njemu je zasmetalo i to što Džej Zi koji je 2019. godine bio nominovan u čak osam kategorija, na kraju nije dobio ni jednu nagradu.

Kanadski reper je i 2018. godine odbio da se prijavi za Gremi sa albumom "More Life".

"Ovo je posao koji ponekad zavisi o grupici ljudi koja možda ne shvata šta klinac miješane rase iz Kanade ima da kaže... Već ste pobijedili ako postoje ljude koji vaše pjesme znaju od riječi do riječi, ako ih pjevaju u vašem rodnom gradu. Već ste pobjednici, ne treba vam ovo ovdje", kazao je Drejk prilikom preuzimanja Gremi nagrade za najbolju rep pjesmu za "God's Plan".

Dodjela Gremi nagrada zakazana je za 31. januar.

Preporučujemo za Vas