Mrle ima novi alter ego

Slojevito zapakovano stanje "savremenog čovjeka"

Pjesma je snažna, mračna, no daje mogućnost promjene bez obzira na vrijeme

2555 pregleda 1 komentar(a)
Ivanka i Mrle, Foto: Saša Hess | Toni Flego
Ivanka i Mrle, Foto: Saša Hess | Toni Flego

Nova pjesma i spot kreativnog art dvojca Damira Martinovića Mrleta i Ivanke Mazurkijević ‘Hello, how low?’ ujedno predstavlja Mrletov novi alter ego - DJ Demiana.

Ovim singlom promovišu nedavno objavljeno albumsko izdanje ‘I’m alive’, nastalo za predstavu Paola Mađelija.

Vodeći se principom pomjeranja i rušenja granica i u muzičkom aspektu, jedino logično rješenje bilo je da upravo Mrle i Ivanka alias Mr.Lee & IvaneSky rade muziku za predstavu. Ovaj put im se u tome pridružio i novi alter ego Damira Matinovića Mrleta - DJ Demian.

"Nakon godinu dana stvaranja i najmanje 20 dana snimanja kadrova u saradnji sa art direktorom Sašom Hessom i Andreom Matić, s kojima nam je ovo četvrta zajednička premijera, spot je objavljen. Pjesma je snažna, mračna, no daje mogućnost promjene bez obzira na vrijeme. Tekst govori o očekivanjima ljudi i sve što svakodnevno radimo da bi ta očekivanja ispunili. Spot obavezno pogledajte jer se unutar njega rađa opet jedan novi Damir Martinović Mrle alias DJ Demian", poručila je Ivanka Mazurkijević o novitetu koji su predstavili, a kojeg je redatelj Saša Hess opisao kao ‘fluidno, humoristično i slojevito zapakovano stanje "savremenog čovjeka".

‘’Sve više i više sam se počeo baviti elektronikom i onda sam u jednom trenutku zamislio da bih bio nekakav DJ, ali nije mi se svidjela ideja da uzimam tuđe ploče i radim DJ setove, nego sam odlučio da radim svoju muziku u kojoj je glavni lik DJ Demian", kazao je o novom alter egu Mrle.

On je objasnio kako DJ Demian želi da napravi što više elektronske muzike u budućnosti i počne da nastupa.

Dodao je kako oduvijek njeguje strast prema malo drugačijoj eksperimentalnoj muzici, još od vremena prije grupe Let 3, kada je bio član Termita te je paralelno počeo raditi projekt Strukturne ptice, a potreba za takvim projektima doživjela je ekspanziju kada je s Ivankom Mazurkijević počeo raditi muziku za predstave i filmove što je uključivalo dosta elektronike.