Objavljene "Priče iz Depoa"

Album je nastao u izazovno vrijeme “lockdowna” i poslije znatno mračnijeg niza muzičkih reakcija na previranja i turbulencije u društvu, u kojem roker živi i radi

1337 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Brajan Rašić
Foto: Brajan Rašić

Poslije velikog uspjeha singlova “Sanjam te” i “Lice ulice” objavljenih u 2021. godini, novi album Nikole Čuturila “Priče iz Depoa” je konačno objavljen i predstavlja intimnu, i iskrenu vlastitu projekciju, izraženu u maniru autentičkog zvuka rock muzike.

Na albumu Nikola predstavlja deset pjesama koje su oštre i pokretne slike svega što on osjeća, želi i čuje duboko u sebi.

“Moj bend je kliznuo u svaku od numera dajući joj baš ono što sam čuo i želio od samog početka”, kaže Nikola o albumu i dodaje da je to na kraju rezultiralo konceptom dobro snimljenog živog benda na zadatku, sirovo, bez nepotrebne kozmetike.

“Novi/stari producent Vladimir Negovanović je neko ko odlično poznaje moj muzički senzibilitet. Kao da smo u režiji i gluvoj sobi imali tu nevidljivu estetsku skicu koju smo svi prepoznali i onda se samo prepustili toj čarobnoj avanturi putovanja ka njoj”, kaže Nikola o albumu.

Bez obzira koje muzičko polje istražuje u pjesmama - grub, oštar zvuk gitare ili nježne balade punog srca, Nikola Čuturilo uspijeva kao i uvijek da izbjegne zamke puke eksploatacije, čvrsto ostane u svijetu dosljednog stvaranja i time potvrdi poziciju autora koji već četiri decenije okupira srca, i umove sofisticirane publike rokenrola širom Balkana.

Album je nastao u izazovno vrijeme “lockdowna” i poslije znatno mračnijeg niza muzičkih reakcija na previranja i turbulencije u društvu, u kojem živi i radi.

Sa “Priče iz Depoa”, Nikola se vraća na mjesto gdje ljubav i iskrenost zaista funkcionišu:

“Meni je ovo jako važno, to sam se sa bendom dogovorio, a i sa Vladom, mi radimo jako važnu stvar. Neću nikada da pristanem da je ovo sporedna djelatnost, koja je zapravo tu nekakav ukras. Na žalost, mi slušamo gomilu nebitnih stvari, gomilu budalaština, ono što je bitno vrlo često u posljednje vrijeme dozvoljavamo da tako sa nipodoštavanjem, prodje pored nas. Život je jedan. Meni je ovo najvažnije na svijetu”, poručuje Čuturilo.

Bonus video: