Nik Kejv i Voren Elis snimili pjesmu za francuski dokumentarac o prirodi

Elis je kazao da mu je rad na ovom projektu jedno od omiljenih iskustava do sada, ocjenjujući da su napravili "jedan od najljepših filmova na kojima su do sada radili"

1790 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Pjevač Nik Kejv i njegov dugogodišnji saradnik, član benda The Bad Seeds, Voren Elis objavili su pesmu "We are not alone", kao najavu albuma koji spremaju za francuski dokumentarni film o prirodi "Snježni leopard" (La Panthere des Neiges), najavili su iz organizacije Exit festivala.

Organizatori Exita u saopštenju podsjećaju da će Nik Kejv sa bendom The Bad Seeds 8. jula iduće godine imati nastup na novosadskom festivalu.

U saopštenju se ističe da Kejv i Elis zajedno stvaraju muziku za filmove od 2005. godine.

Elis je kazao da mu je rad na ovom projektu jedno od omiljenih iskustava do sada, ocjenjujući da su napravili "jedan od najljepših filmova na kojima su do sada radili".

"Pitao sam Nika da li može da dođe na jedan dan, napiše pjesmu i odsvira nešto na klaviru. Vidio je film i ostao četiri dana. Ovo je jedno od mojih omiljenih iskustava na projektu. Zvijezde filma su životinje u svojoj divljoj slavi, onakve kakve ih nikada ranije nismo vidjeli. A čovjek osjeća poštovanje i divljenje", rekao je Elis.

Premijera dokumentarnog filma je zakazana za 22. decembar u Sjedinjenim Američkim Državama.

Nik Kejv, We are not alone, La Panthère des Neiges
foto: Promo

Radnja prati fotografa Vinsenta Muniera i romanopisca Silvana Tesona na Tibetanskoj visoravni, u potrazi za neuhvatljivim snježnim leopardom, ugroženom vrstom. U pjesmi "We Are Not Alone", Nik Kejv pjeva o veličanstvenosti prirode.

Bonus video: