Kada muzika utihne, duša i dalje pjeva

Ivana Popović Martinović period korone provela je radno, pa se nada da će tokom naredne godine uspjeti da realizuje sve pjesme koje je napisala tada

7955 pregleda 2 komentar(a)
Ivana Popović Martinović, Foto: Luka Zekovic
Ivana Popović Martinović, Foto: Luka Zekovic

Protiv korone mnogi muzičari su se borili pjesmom - da li novim singlovima koje su promovisali ili numerama koje su za vrijeme pauze od nastupa snimali, a publika će ih tek čuti. Jedna od njih je i Ivana Popović Martinović koja nije sjedjela skrštenih ruku, već je nastupe po klubovima zamijenila studiom gdje se stvarala.

”Ova godina je bila mnogo teža nego prošla, trebalo je iznova prikupiti snagu, energiju, volju, nadu... i ja sam u tome uspjela. Zaista. Pamtiću je definitivno po kreativnim poduhvatima koji se tiču, kako porodice, djece prije svega, raznih malih privatnih projekata, ali i muzike čemu se neizmjerno radujem”, priča za Vijesti Ivana.

Ono na šta su se najviše žalili muzičari tokom 2021. godine, je što nijesu mogli da nastupaju. Napokon su se udružili i zajedno se borili raznim performansima da im se omogući da rade. O tome koliko je to što nijesu mogli da rade unazadilo muziku i muzičku scenu, Ivana kaže:

”Mnogo se toga promijenilo, prioriteti najviše. Dobar raspored snaga i planova je pozitivna strana ovog ludila koje nam se dešava i dalje. Neki su u muzičkom izrazu postali iskreniji, plodniji, dok su drugi ipak jurili za novcem, trendovima po svaku cijenu. Biće svega, kad uslovi za realizaciju projekata budu bolji. Vidjeće se ko zista živi ovaj muzički život kao muzičar, a ko kao trgovac”, smatra ona.

Ivana Popović Martinović
foto: Luka Zeković

To što se nije družila sa publikom, Ivanu nije obeshrabrilo da se bavi muzikom. Naprotiv, tokom perioda pandemije bila je vrijedna i na muzičkom polju.

”Mnogo toga sma pripremila, koliko za sebe, toliko, a možda i više za dječiju muziku. O tome će biti dosta riječi kad se projetki završe, ali za sad još uvijek se radi i stavra. Kao što rekoh jednom, kada muzika utihne, duša i dalje pjeva”, otkriva Ivana.

To što nije radila veći dio godine, nadoknadiće dijelom radeći za predstojeće praznike.

”Ove godine, nažalost moje djece praznike ću provesti radno, ali ipak na sreću porodičnih finansija. Ipak se svi radujemo, jer će mama ipak raditi. A sve ćemo ostalo nadoknaditi u narednim danima”, obećava ona.

Novogodišnje nastupe posebno voli jer je atmosfera drugačija nego na običnim svirkama.

”Svaki doček je po nečemu poseban. Ipak najviše pamtim druženja sa kolegama, što nas je više, to nam je uvijek i ljepše i bolje...”, smatra Popović Martinović koju će i publika gledati tokom praznika i to zahvaljujući novogodišnjem programu Televizije Vijesti iza koje su stali produkcija MIKA PROART i Danijel Alibabić kao domaćin i predstejdnik Udruženja estradnih umjetnika Crne Gore.

”Pjevala sam numere ‘Soba 23’ od Marine Perazić, ali sam izabrala verziju koju je prije nekoliko godina prepjevala Nataša Bekvalac. Izbor druge pjesme pao je na čuveni hit Dina Dvornika “ Zašto praviš slona od mene”, opet ne originalna verzija već ona koju je prepjevao Sergej Ćetković, a od mojih pjesma publika će čuti numeru “Dodaj” koja je upravo prava poruka za kraj ovog ludila. Sve te pjesme koje sam odabrala su energične, pozitivne, i bilo je sjajno dijeliti tu energiju u sali i sa muzičarima koji su cijeli dan bili na snimnju. Nadam se da sam i njih oraspoložila, jer su bili ziasta i umorni već uveče”, prisjetila se Popović Martinović

Na kraju razgovora, crnogorska muzičarka je otrkila šta očekuje od naredne godine.

”U 2022. očekujem realizaciju ovih projekata, moje nove pjesme, pjesme za djecu, spotove... Zaista sam se uželjela i previše, te jednva čekam da sve ovo ugleda svjetlost nekog novog i dobrog doba. Dobro zdravlje svi želimo, ali ja najviše želim pored toga i mnogo dobre energije iz dobrih ljudi. Živjeli”, zaključuje Popović Martinović.

Bonus video: