Avići je bio stidljiv i introvertan momak

"To je bio jedan od najgorih trenutaka u mom životu, jer sam se osjećao kao da sam izdao svog sina. Ali to smo morali da učinimo. Ali bili smo naivni misleći da će rehabilitacija riješiti sve njegove probleme"

4568 pregleda 0 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Otac preminulog DJ-a Avićija, otvoreno je pričao o bolnom odnosu koji je njegov sin imao sa slavom i bogatstvom, ističući da nikada nije ni pomislio da bi mogao sebi oduzeti život.

Svjetski popularni DJ iz Švedske, čije je pravo ime bilo Tim Bergling, izvršio je samoubistvo tokom odmora koji je provodio sa prijateljima u Omanu, 20. aprila 2018, dvije godine nakon što se povukao iz šoubiznisa.

Autor hita "Wake Me Up" dostigao je slavu 2011. godine sa pjesmom "Levels", a prestao je da nastupa 2016. godine, nakon što je počeo borbu sa zavinošću o alkoholu i narkoticima.

Pričajući za Sunday Times, Klas Bergling (76), kazao je da je njegov sin bio "stidljiv i introvertan" momak koji se borio sa osjećajem iznenadne svjetske slave.

Mladi DJ koji je nastupao širom svijeta, dok je bio živ otvoreno je govorio o alkoholizmu zbog kojeg mu je u 21. godini operisana žučna kesa i slijepo crijevo.

Klas, koji je sa suprugom Anki Liden pokrenuo fondaciju pod imenom svog sina, kazao je da se porodica okupila 2015. godine kako bi intervencijom Tima natjerali na liječenje, a danas im je to jedno od najbolnijih sjećanja.

"To je bio jedan od najgorih trenutaka u mom životu, jer sam se osjećao kao da sam izdao svog sina. Ali to smo morali da učinimo. Ali bili smo naivni misleći da će rehabilitacija riješiti sve njegove probleme", ispričao je on.

"Hiljadu puta sam čuo da bitka počinje tek kada se otrijezniš. Ali ja sam tada bio veoma srećan, a moramo se sjećati i srećnih momenata", istakao je Klas.

Avići je, kaže, bio tihi dječak koji je bio najsrećniji kada u svojoj sobi stvara muziku, a nakon što je sam naučio da svira gitaru, često je bježao iz škole kako bi stvarao novu muziku.

Kada je postao slavan, prigrlio je životni stil DJ-eva, provodeći većinu vremena na festivalima i u klubovima, zbog čega je počeo da pije.

"To je postala navika, jer se oslanjaš na ohrabrenje i samopouzdanje koje ti daje alkohol, a zatim postaneš zavistan", ispričao je Avići u intervjuu za GQ magazin 2013. godine.

Bonus video: