Još jedna neobjavljena Bouvijeva pjesma na aukciji

"Ova do sada neobjavljena pjesma Bouvija stigla je iz nevjerovatne arhive i za sada je najbolja iz grupe pjesama koje smo pronašli", kazao je portparol aukcijske kuće za The Times

1487 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Do sada neobjavljivana pjesma Dejvida Bouvija i sastava The Lower Third, mogla bi biti prodata na aukciji i za 14 hiljada eura, ističu kolekcionari.

Slavni pjevač koji je poreminuo 2016. godine sa ovim sastavom je snimio nekoliko pjesama tokom sredine '60-ih, a pod svojim pravim imenom Dejvi Džouns, koje je kasnije promijenio kako bi izbjegao miješanje sa pjevačem grupe Monkees.

Jedna od tih pjesama "I Want Your Love" "sa oštrom gitarom i jedinstvenim glasom Dejvida Bouvija" naćiće se u četvrtak, u prodaji, ali u okviru aukcije koju organizuje Wessex Auction Room.

"Ova do sada neobjavljena pjesma Bouvija stigla je iz nevjerovatne arhive i za sada je najbolja iz grupe pjesama koje smo pronašli", kazao je portparol aukcijske kuće za The Times.

Prošle godine, Bouvijev neobjavljeni demo snimljen 1966. godine prodat je na aukciji za 21 hiljadu eura, a tada se očekivalo da će na nadmetanju dostići samo šest hiljada.

Bonus video: