OTVOREN 45 DANA

Raspisan konkurs za Monteviziju

Pravo da konkurišu imaju autori iz cijelog svijeta, a isti autor može prijaviti najviše dvije kompozicije
67 pregleda 2 komentar(a)
Montevizija, Foto: RTCG
Montevizija, Foto: RTCG
Ažurirano: 01.11.2017. 14:31h

Radio Televizija Crne Gore raspisala je javni konkurs za izbor nove kompozicije za Pjesmu Evrovizije 2018. Konkurs je otvoren narednih 45 dana.

Pravo da konkurišu imaju autori iz cijelog svijeta, a isti autor može prijaviti najviše dvije kompozicije.

Konkurs je otvoren 45 dana od dana objavljivanja, a predmet konkursa su nove kompozicije zabavne i popularne muzike, koje nisu ranije objavljene i izvedene.

Tekstovi pjesama treba da budu pisani na službenom jeziku u Crnoj Gori.

"Autor za kompoziciju prijavljenu na konkurs jemči da je jedini tvorac djela, da je djelo njegova originalna duhovna tvorevina, odnosno da djelo ili njegovi pojedini djelovi nisu preuzeti iz drugih autorskih djela, i to putem potvrde o registraciji djela zemlje u kojoj se nalazi organizacija koja jemči i štiti prava autora muzike. Nijedan izvođač ne može imati manje od 16 godina na dan održavanja finalnog takmičenja za Pjesmu Evrovizije 2018. Broj izvođača na sceni ne može biti veći od šest, a sutori nemaju pravo naknadnog povlačenja prijavljenih kompozicija, a prijavljena dokumentacija se ne vraća", navodi se u konkursu.

Autori se prijavljuju anonimno, a prijava sadrži petocifrenu šifru pod kojom kompozicija prolazi selekcioni proces.

Prijavljivanje se vrši prilaganjem velike bijele koverte koja sadrži demo snimak kompozicije do 3 minuta sa interpretacijom izvođača koji će na takmičenju izvoditi kompoziciju (USB ili CD), odštampanim tekstom kompozicije u pet primjeraka.

"U velikoj koverti treba da se nalazi i manja, iste boje, koja će sadržati podatke o identitetu autora, njegovu biografiju, kao i potvrdu nadležne organizacije za zaštitu autorskih i srodnih prava o evidentiranju, odnosno registraciji djela koje je prijavljeno. Druga koverta se otvara ukoliko kompozicija prođe u narednu fazu izbora, o čemu odluku donosi Selekciona komisija. Za izvođača je neophodno dostaviti Uvjerenje o crnogorskom državljanstvu i biografiju", piše u konkursu.

Prijave učesnici konkursa dostavljuju u zatvorenim kovertama na adresu: Radio-televizija Crne Gore , Podgorica,Bulevar revolucije 19, Arhiva RTCG,s naznakom: Konkurs za Pjesmu Evrovizije 2018. NE OTVARATI.

Preporučujemo za Vas