Opjevao komplikovan ljubavni odnos

Četvrti po redu singl sa albuma “Nojeva varka” koji uskoro treba da bude objavljen otkriva za nijansu dalje priču koju taj album nosi u svojih 16 pjesama

2964 pregleda 0 komentar(a)
Marčelo, Foto: Printscreen
Marčelo, Foto: Printscreen

Srpski reper Marko Šelić Marčelo promovisao je novi singl “Fernweh” koji je uradio sa svojim stalnim saborcima Nevenom Glibetić Nensi i Aleksandrom Jovanovićem Šljukom.

Spot je, kao i prethodne, režirao Nemanja Maraš, ovoga puta s glumicom Dunjom Stojanović u glavnoj ulozi.

Četvrti po redu singl sa albuma “Nojeva varka” koji uskoro treba da bude objavljen otkriva za nijansu dalje priču koju taj album nosi u svojih 16 pjesama.

Marčelo je ovom albumu prišao kao jednom od svojih književnih djela, pa svaka pjesma predstavlja poglavlje romana u stihu, a publika će cjelinu čuti za sedam dana, kada album bude objavljen.

Naslov novog singla “Fernweh” je njemačka riječ koja predstavlja osjećanje suprotno od nostalgije za domom - etimologija je “fern” - daleko i “weh” - bol.

”Pjesma je o onim ljubavnim odnosima u kojima je jedna strana prisutna samo fizički, dok je mislima upravo drugdje, ili nigdje - i cijela je iz vizure one druge strane, koja u takvoj vezi ispašta. No baš ta naizgled mirna, ljubavna pjesma ispostaviće se metkom koji napravi rupu na kupoli lažne ravnodušnosti i pogura priču albuma ka eksploziji. Kakvoj? To će slušaoci saznati već za koji dan, u sledećoj numeri”, obećao je Marčelo

Nevena Glibetić Nensi, stvarajući setnu, soul atmosferu, svojim raskošnim vokalom nosi cijelu pjesmu.

”Album koji ćete uskoro čuti dao mi je priliku za najšarolikiji pjevački izraz do sada, jako se radujem što će publika napokon čuti šta smo sve zakuvali. Svaki od tih stilova mi je drag i blizak, ali soul zvuk pjesme Fernweh je ono nešto gdje sam najviše ‘kod kuće’. Pritom je cela iz ženskog ugla, usred albuma čiji je pripovjedač muškarac, što je takođe i zanimljivo i važno. Ta promjena energije baca jedno novo svjetlo na priču koja se nastavlja iz pjesme u pjesmu”, kaže Nensi.

Bonus video: