Ukazali na opštu situaciju u svijetu muzike i zabave

Na “Glasu dijaspore” koji je organizovan za potrebe snimanja spota pobijedio je najbolji - Zoran Mišić, no muzičari su pokušali da ukažu i na mito u korupciju koja se dešava i u šoubiznisu

2200 pregleda 0 komentar(a)
Analiza umA, Foto: Privatna arhiva
Analiza umA, Foto: Privatna arhiva

Hrvatski bend sa frankfurtskom adresom “Analiza umA” objavio je singl “Ja” u kojem im gostuje muzičar Zoran Mišić. Ovo je šesi duet Mišića i “Analize umA”, a nadaju se da će i ova numera naići na dobar prijem publike.

Muziku i tekst potpisuje frontmen “Analize umA” Marko Pavić, dok je aranžman radio u saradnji sa Sašom Amićom Slešom i Zoranom Mišićem.

O tome je li prijateljstvo zaslužno za toliko zajedničkih pjesma ili se Mišić najbolje uklopio u priču, objašnjava frontmen “Analize umA”:

”I jedno i drugo... Zoki i ja smo odmah ukapirali da smo na istoj talasnoj dužini, tako da se od samog starta počelo razvijati ozbiljno prijateljstvo. I naravno takav kalibar pjevača se odmah uklopio - pjevački svakako jer može otpjevati šta god poželiš, ali i karakterno, što je još puno važnije”, smatra Pavić.

Tekst pjesme nosi jasnu poruku da svako treba da vjeruje u sebe.

”Stihovima sam htio da poručim da se ljudi, pogotovo mladi trebaju češće usuditi da stvari rade na svoj način. Samo tako možemo stvoriti nešto originalno i novo”, savjetuje Pavić.

”Najbitnije kod svakog posla je imati određenu dozu samopouzdanja i ne dozvoliti da nas zle kritike sputavaju u svom naumu. Naravno da treba uzeti u obzir dobronamjerne kritike iskusnijih kolega. Ali samo naš san je još nedosanjan san”, dodaje Pavić.

On priznaje da su i kritike, kad ih je bilo na njega i njegov bend uticale pozitivno.

”Nikada nas nijesu obeshrabrile, ali su znale da nas dovedu do razmišljanja - šta možemo poboljšati i unaprijediti, tako da su nam u stvari pomogle”, priznaje Pavić.

Novi singl “Analize umA” prati i spot iza kojeg je stao Mark Mule, dok je za montažu bio zadužen Anto Pavić. Video je parodija na sva takozvana talent takmičenja.

”Iz većine tih šoua na žalost ne ispadne stvarno prava zvijezda, koja se uspije više od godinu dana zadržati na sceni. Na žalost, danas klinci nemaju perspektive da sami izgrade svoj kreativni put i izražaj. Uglavnom ih sumnjivi kreatori koji sjede u žiriju pri tome sputavaju. Sve se svelo na šemu i kalup. Masa jednih te istih. Iako bi možda baš poneki izvođač stvorio neku svoju priču sa nekom autentičnom karakteristikom, koju takozvani stručni žiri na kraju procijeni kao manu ili hendikep za šou biznis kakvim ga oni shvataju”, objašnjava Pavić.

Na “Glasu dijaspore” koji je organizovan za potrebe snimanja spota pobijedio je najbolji - Zoran Mišić, no muzičari su pokušali da ukažu i na mito u korupciju koja se dešava i u šoubiznisu.

”U spotu smo pokušali ukazati baš na opštu situaciju u svijetu muzike i zabave. Sve se svelo na ‘koliko para toliko muzike’. Dakle, nije bitan kvalit, nego koliko platiš, toliko ćeš biti emitovan. Naravno, to se nikako ne odnosi na našeg kandidata u spotu, koji bi svakako postao ‘Glas Dijaspore’ samo na osnovu svojih glasovnih mogućnosti i harizme”, siguran je Pavić.

Bonus video: