Muzika je njena ljubav i buduća profesija

Članica D moll grupe koja je prije nekoliko godina predstavljala Crnu Goru na Eurosongu, a ljubiteljima muzike poznata je i prije toga sa dječijih festivala i drugim muzičkih takmičenja

3462 pregleda 0 komentar(a)
Tamara Vujačić, Foto: Zdravko Bajzek
Tamara Vujačić, Foto: Zdravko Bajzek

Podrška muzičarima koji tek grade svoju karijeru uvijek je značajna, a o tome su posebno vodili računa organizatori novogodišnjeg programa TV Vijesti MIKA PROART i Danijel Alibabić ispred Udruženja estradnih umjetnika Crna Gore.

Tako su šansu da se onima koji će Novu godinu dočekati uz male ekrane predstave dobili i muzičari koji nemaju autorskih pjesama.

Jedna od njih je i Tamara Vujačić, članica D moll grupe koja je prije nekoliko godina predstavljala Crnu Goru na Eurosongu, a ljubiteljima muzike poznata je i prije toga sa dječijih festivala i drugim muzičkih takmičenja.

”Svakako da znači svaka prilika da se pokažemo publici. Drago mi je što sam bila jedna od učesnika novogodišnjeg programa TV Vijesti”, priznala je Vujačić.

I dok čeka pravu pjesmu iza koje će stati, za učešće u programu zajedno sa svojim mentorom Alibabićem odabrala je dva hita.

”U pitanju su numere ‘Srce je moje violina’ od Lepe Lukić i ‘Miki Mićo’ od Lepe Brene. Nije u pitanju žanr koji inače volim i slušam, više sam okrenuta ka popu i roku, ali sam poslušala Danijela jer on zna šta za takve proslave najbolje prolazi”, iskrena je ona.

Pored samostalnog učešća u novogodišnjem programu, Tamara je zajedno sa kolegom Željkom Vukčevićem Alibabiću pjevala prateće vokale.

”Prvi put smo na taj način sarađivali kada je prije nekoliko mjeseci imao jedan drugi televizijski projekat. Kako ni Željko ni ja nijesmo muzički obrazovani, dok smo se spremali za taj nastup bukvalno smo crtali strelice šta treba da pjevamo naviše, šta naniže, ali smo se snašli jer nam je muzička inteligencija dobra. Pripreme za ovaj koncert mnogo su mi lakše pale”, kaže Vujačić koja se nada da će uskoro naći pjesmu s kojom će se kao solista predstaviti publici.

”Voljela bih da to bude pjesma koja će mi pomoći da emociju koju najprije publika čuje dok pjevam, prenesem na pravi način. Svako da mi je bitno da kroz istu pokažem svoje glasovne sposobnosti, a da opet bude kvalitetna i moderna”, opisuje kako bi zvučala idealna pjesma za nju.

Do tada Tamara će iskustvo sticati na nastupima.

”Već nekoliko mjeseci aktivno nastupam po lokalima gdje nekad dolazi društvo, ali i roditelji da me čuju. To mi puno pomaže u sticanju iskustva, ali je to jedan od najboljih načina da naučim i kako se gradi dobar odnos sa publikom”, smatra studentkinja prve godine Ekonomskog fakulteta.

Muzika je, priznaje, njena ljubav i nada se buduća profesija, ali se škola ne zapostavlja.

”Uvijek mi je obrazovanje bilo bitno. Bila sam lučonoša o u osnovnoj i u srednjoj. Iako su moji planovi kad je profesija u pitanju vezani za muziku, obrazovanje mi je na prvom mjest, a diploma mi može biti samo plus”, zaključuje Vujačić.

Bonus video: