Knez: Vraćam se svojim počecima

Aktuelni singl "Ona voli" podsjeća na Knezove početke i prve hitove među kojima su “Da l' si ikada mene voljela” i “Ti si kao magija”, a muzičar priznaje da to nije slučajno
197 pregleda 6 komentar(a)
Knez, Nenad Knežević Knez, Foto: Privatna arhiva
Knez, Nenad Knežević Knez, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 31.10.2017. 19:51h

Crnogorski muzičar Nenad Knežević Knez predstavio je proteklog vikenda spot za svoj aktuelni singl “Ona voli” koji je pušten u etar početkom ljeta.

“Sad smo krenuli u pravu prezentaciju pjesme, jer je ona do sada imala svoj radijski život, a kako televiziju ljudi rijetko ljeti gledaju uglavnom to godišnje doba koriste za odmor čekali smo da se sve to završi pa da snimimo i prezentujemo spot, kako bismo i zvanično krenuli u kampanju promocije pjesme”, objašnjava u razgovoru za Vijesti Knez.

Ovu numeru za Nenada su uradili poljski autori Kopera Arkadijus Adam i Pačolzik Filip Szimon, a do saradnje sa njima došlo je preko zajedničkih prijatelja.

“Oni su za mene čuli još na Eurosongu i preko zajedničkih prijatelja stupili u kontakt sa mnom. Ponudili su mu ovu melodiju, pjesma mi se dopala, pa sam Draganu Brajoviću dao da uradi tekst. Inače, oni su članovi jedne veoma popularne poljske grupe i nije isključeno da će obraditi neku od mojih pjesama”, pohvalio se Knez.

Ova numera podsjeća na Knezove početke i prve hitove među kojima su “Da l' si ikada mene voljela” i “Ti si kao magija”, a muzičar priznaje da to nije slučajno.

“Želim da se vratim svojim korijenima. Uglavnom sam, kad napravim presjek, čitav svoj radni vijek proveo po klubovima i diskotekama, pa je logično bilo da se vratim počecima i snimim takvu pjesmu. Inače veći dio albuma, jednom kad ga budem objavio ličiće na pjesme sa početka”, otkriva Knez dodajući da bez obzira što ima dovoljno pjesama o albumu ne razmišlja.

“Sad su popularni singlovi, tako da imam u planu da se aktiviram, jer su se napokon mnoge kockice sklopile i budem diskografski aktivniji, pa ću svakih mjesec dana puštati po jedan singl tako da će me biti više”, obećava on.

Sljedeća numera biće “Suze” koju opisuje kao emotivnu baladu.

“U pitanju je pjesma koju sam proživio i koja je potpuno drugačija od “Ona voli”, koja je više kao svojevrsni izlet i mnogo je prijemčivija mlađim generacijama. Numera “Suze” opisuje moj senzibilitet, lično sam je doživio i moram priznati da je već dvije godine ljubomorno čuvam i jedva čekam da je predstavim publici, mislim da je došlo njeno vrijeme”, siguran je Knez.

Album će, kako kaže, objaviti tek pošto pusti u etar sve singlove.

“Želim da ih skupim i tek onda objedinim na nosaču zvuka. Iako sam imao skoro spreman album kada se desio poziv za Eurosong, iskoristiću neke od tih pjesama među kojima su i “Donna” i “Znam da nisi ona” koje sam već predstavio publici, ali će obje imati drugačije aranžmane” ,otkriva Knez.

Do kraja godine pored dvije pomenute pjesme, Knez planira da prezentuje i numeru “Stranac” koja će donijeti fanki zvuk.

“Ta pjesma podsjeća na hitove sa početka karijere - “Brzi voz” i “Mia bella signorina”. No, neće to biti jedina numera u tom fazonu, jer sad je fank aktuelan, pa ću predstaviti makar još dvije-tri takve pjesme. Nekako upravo ovaj pravac vraća se na velika vrata i u svijetu, a kako ga ja volim, neće mi biti teško da se prilagodim aktuelnom trendu”, najavljuje Knez.

Spot kao opis dešavanja u klubovima

Režija videa za numeru “Ona voli” povjerena je Milošu Krečkoviću, a u njemu Knez glumi “ludog naučnika”.

“Ta mi uloga nije bilateška, sve je to simpatično ispalo. Jedino što bih volio da me ima više u spotu. Naime, bilo je u planu da ima još scena, da se vozimo nekim kombijem gdje bih se još pojavljivao, međutim bili smo limitirani budžetom, tako da je režiser od onoga što smo snimili izvukao maksimum”, naveo je on.

I u ranijim Knezovim spotovima pojavljivale su se zgodne žene, međutim bili su mnogo umjereniji za razliku od videa za pjesmu “Ona voli”.

“Kroz tu pjesmu i spot trudili smo se da opišemo šta se sve dešava po klubovima. Nijesmo željeli da zatvaramo oči pred takvim činjenicama. Često posjećujem klubove, pa znam tačno kako se danas djevojke oblače i ponašaju. Doduše, ne oblače se baš sve tako, ali svaka treća da. Čak i ako ne obratite pažnju na tekst, jasno će vam biti koja je poruka”, kaže Knez.

Bonus video: