Marčelov singl "JBG" osvaja društvene mreže

Jednaku pažnju Marčelo je dobio i od medija, a sve zahvaljujući tekstu kojim je, kako ističu u komentarima fanovi repera, opisao političku i društvenu situaciju u Srbiji (a dijelom i u exYu državama) u svega četiri minuta

4098 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Najavljujući svoj novi album „Nojeva varka“ koji će izaći naredne godine, srpski reper Marko Šelić, poznatiji kao Marčelo, u subotu je premijerno u emisiji 24 minuta sa Zoranom Kesićem izveo singl „JBG“.

Numera je ubrzo postavljena i na zvaničnom Youtube kanalu Marčela, a za nepuna dva dana sakupila je više od 400 hiljada pregleda što je smjestilo na šestu poziciju regionalne „trending“ liste.

Ipak, pravi „bum“ pjesma je izazvala na društvenim mrežama, bilo da se radi o Facebooku, Instagramu, Twitteru ili TikToku, gdje se dijele linkovi cijele pjesme ili objavljuju samo njeni kratki djelovi.

Jednaku pažnju Marčelo je dobio i od medija, a sve zahvaljujući tekstu kojim je, kako ističu u komentarima fanovi repera, opisao političku i društvenu situaciju u Srbiji (a dijelom i u exYu državama) u svega četiri minuta.

Marčelo se u tekstu ovoga puta dotakao tema poput kupovine diploma, ubistva političara Olivera Ivanovića, Rio Tinta, sve većeg broja ljudi koji odlaze iz zemlje, ali i politike predsjednika Srbije Alkesandra Vučića i njegovog slogana „Za našu decu“.

Muziku za pjesmu „JBG“ potpisuje Mirza Rahmanović Indigo, a u spotu se pojavljuje i glumac Nikola Đuričko, jedan od onih koji su nezadovoljni stanjem u svojoj zemlji odlučili da je napuste.

On na kraju pjesme citira Danila Kiša: „Nacionalizam je prije svega paranoja. Kolektivna i pojedinačna paranoja. Kao kolektivna paranoja, ona je posljedica zavisti i straha, a iznad svega, posljedica gubljenja individualne svijesti“.

Ovo je posljednji singl sa predstojećeg albuma „Nojeva varka“ objavljen u 2021. godini, a 14. decembra Marčelo je izbacio i „Fernweh“, koju je snimio sa Nevenom Glibetić Nensi i Aleksandrom Jovanovićem Šljukom.

Kao najave novog albuma Marčelo je objavio i singlove „Dvadeset“, „Flešbek“ i „Udahni“.

Bonus video: