Džez koncert Šula Jovovića i Sare Jovović održan u Bijelom Polju

Drugog dana festivala, u prostorijama Muzičke škole biće predstavljen portret profesora Radovana Papovića, a u galeriji Centra za kulturu biće prikazana projekcija dokumentarnog filma "Multikulturalizam sjevera Crne Core"

6196 pregleda 4 komentar(a)
Sara Jovović, Foto: Jadranka Ćetković
Sara Jovović, Foto: Jadranka Ćetković

Džez koncert Milorada Šula Jovovića i Sare Jovović održan je večeras u galeriji Centra za kulturu. Koncert je upriličen u okviru festivala "Ljetnje večeri muzike".

"Festival je ove godine realizovan sa zakašnjenjem zbog epidemiološke situacije, kao i zbog kasnijeg završetka konkursa kod Ministarstva prosvjete, nauke i kulture", kazala je organizatorka festivala profesorica muzike Jasmila Hot.

Skoro svi crnogorski džez muzičari prošli su kroz sastav "Piva džez bend" čiji je vođa Jovović.

Milorad Šule Jovović
Milorad Šule Jovovićfoto: Jadranka Ćetković

On radi kao nastavnik džeza u muzičkoj školi Vasa Pavić u Podgorici, gdje više od petnaest godina vodi sekciju džeza iz kojih su proistekli dobri muzičari.

Sara već tri godine studira Bertli koledž u Bostonu.

Klasično muzičko obrazovanje je završila u Podgorici a odluku da se posveti džezu donijela je nakon prateći džez radionice koji su u KIC-u vodili vrhunski muzičari iz regiona i SAD-a: pijanista Vasil Hadžimanov, gitarista Toni Kitanovski i saksofonista Dejvid Bini.

"Studiram performans, uglavnom džez muziku, ali malo popularniju, pop, R&B i pronalazim se u tome zato što mi daje prostor i slobodu u sviranju. Večeras sam uživala u našem zajedničkom nastupu, odavno nijesam imala kontakt sa publikom tako da mi je ovaj nastup veoma značio“, kazala je Sara.

Sjutra, drugog dana festivala, u prostorijama Muzičke škole od 12 sati biće predstavljen portret profesora Radovana Papovića, dirigenta, profesora Muzičke akademije sa Cetinja u penziji, a od 17 časova u galeriji Centra za kulturu biće prikazana projekcija dokumentarnog filma "Multikulturalizam sjevera Crne Core", kroz etno stvaralaštvo autora Veljka Belevića i Milorada Mića Miranovića.

Bonus video: