Da svakome grijem dušu

Pjesme koje sam pjevao bile su stari narodnjaci, kako bi rekli kulturni, koje vole i stariji i mlađi, a to su ‘Ovo je priča o nama’ i ‘Bila mi je jedna topla zima’”

3320 pregleda 0 komentar(a)
Željko Vukčević, Foto: Zdravko Bajzek
Željko Vukčević, Foto: Zdravko Bajzek

Podgoričanin Željko Vukčević, publici poznat kao član grupe “D moll”, u okviru novogodišnjeg programa Televizije Vijesti, u produkciji MIKA PROART-a, dobio je priliku da pokaže kako zvuči kada pjeva sam.

”Pjesme koje sam pjevao bile su stari narodnjaci, kako bi rekli kulturni, koje vole i stariji i mlađi, a to su ‘Ovo je priča o nama’ i ‘Bila mi je jedna topla zima’”, nagovještava u razgovoru za “Vijesti” Vukčević, šta će publika moći da vidi u okviru novogodišnjeg programa kada je u pitanju njegovih “pet minuta”.

”Moj repertoar je raznovrstan i uvijek ima za svakoga po nešto, ali sada sam se potrudio da se uklopim euforični duh praznika, a htio sam i da pokažem nešto drugačije, jer se inače bavim pop muzikom. Da pokažem publici da mogu da vladam i tim finim narodnjacima, da svakome ugrijem dušu”, poručuje mladi muzičar.

Prilika da se u ovakvom projektu predstavi, uz starije i iskusnije kolege, za njega je kaže, veoma značajna.

”Sa ovako malo godina i iskustva, a opet dovoljno, čast mi je da dijelim scenu sa starijim kolegama od kojih mogu da čujem i dobronamjerne savjete i kritike koje mi znače. Drago mi je da su uvijek tu za sve nas koji smo tek krenuli sa karijerom, da pruže podršku i pomognu, kada smo mi mlađi u pitanju”, ističe on.

”Bude nam baš drago kada se sjete i mlađih kolega, a oni su tu godinama i lijepo je što nam pružaju šansu”, dodao je Vukčević koji je u okviru novogodišnjeg programa pjevao i prateće vokale domaćinu i predstavniku Udruženja estradnih umjetnika, Danijelu Alibabiću.

”Pjevao sam mu prateće vokale i ranije sa koleginicom Tamarom Vujačić i to onda ostane u sjećanju. Mi smo ipak iz njegove škole pjevanja, kako volim da kažem - njegov proizvod. Sa zadovoljstvom smo uvijek tu da mu upotpunimo nastup i budemo podrška, kao i on nama. Velika je čast njemu pjevati prateće vokale”, kaže muzičar, koji ipak neće gledati sebe tokom Nove godine na malim ekranima.

”Pošto su nastupi, uz poštovanje epidemioloških mjera, dozvoljeni u zatvorenom, biću aktivan i održaću svoj nastup i za novogodišnju noć i za reprizu. Propustiću to zadovoljstvo da sjedim sa porodicom, ali proteklih godina jesam, pa je vrijeme da se zavrnu rukavi”, uz osmijeh priča Vukčević.

Bonus video: