Ivan Bjeković gostovao u hrvatskom podcastu

Osim novog albuma, Bjeković se u podcastu osvrnuo i na svoja brojna putovanja, a posebno je ukazao na način života naroda u dalekom Peruu

4089 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Beli Zagreb Grad
Foto: Beli Zagreb Grad

Crnogorski muzičar Ivan Bjeković, nedavno je gostovao u dvanaestoj epizodi podcasta Barbare Grgić, pod nazivom “Beli Zagreb grad”.

U okviru najave za ovaj podcast otkriveno je i da je Bjekoviću ovo ujedno i prva posjeta Zagrebu.

”Ivan Bjeković rođen je i odrastao u Podgorici, gdje je završio osnovnu i srednju školu te stekao diplomu na Pravnom fakultetu. Uz pravničku diplomu, radi kao fitness trener, ali i kantautor”, najavljen je crnogorski muzičar.

”Prelomni moment u kojem sam odlučio ‘dosta je čekanja, idemo napraviti nešto’, bio je upravo period korone u kojem smo bili zatvoreni u četiri zida i taj nekakav mir u kojem smo mogli razmišljati o brojnim stvarima, pa čak i o kreativnostima koja, čini mi se, najbolje izlazi upravo u takvim bezizlaznim situacijama”, ispričao je Bjeković u podcastu “Beli Zagreb grad”.

Osim novog albuma, Bjeković se u podcastu osvrnuo i na svoja brojna putovanja, a posebno je ukazao na način života naroda u dalekom Peruu.

”U Perru, ta tradicija Inka i dalje živi. Kad vidiš kako ti ljudi čuvaju prirodu, onda se zapitaš - što mi radimo? Poimanje prirode u Peruu potpuno je drugačije od našeg poimanja prirode. Oni se plaše zagađivanja okoline. Stvarno cijene prirodu i jasno vidiš da su par nivoa ispred nas što se toga tiče, iako mi mislimo da su oni zapravo par nivoa iza nas”, naglasio je muzičar.

”Kako Ivan iz pravničkog odjela na dnevnoj bazi uskače u fitness trenerku te poslije toga uzima gitaru, zašto je karijeru odlučio graditi van granica Crne Gore, šta radi u Hrvatskoj i kako gleda na hrvatsku muzičku scenu scenu”, pitanja su kojim se najavljuje dvanaesta epizoda podcasta Grgić.

On se može poslušati na Digilab NSK Podcasti kanalu Youtubea, kao i na striming platformama poput Spotify, Deezer, Google Podcasti i Podbean.

”Beli Zagreb Grad” je nastavak istoimenog projekta koji na društvenim mrežama postoji još od 2017. godine, i portala koji je Barbara Grgić pokrenula nakon prošlogodišnjeg zemljotresa u Zagrebu.

Bonus video: