Tiana Jovanović, Foto: Privatna arhiva

Jedva čekam da predstavim svoju prvu pjesmu

Projekat “2220 International Music festival VIDEOCLIP” ove godine imao je 36 superfinalista iz 13 zemalja, a Tiana je pjevala veliki hit grupe Queen - “Bohemian Rhapsody”

3777 pregleda 125 reakcija 0 komentar(a)
Tiana Jovanović, Foto: Privatna arhiva
Tiana Jovanović, Foto: Privatna arhiva

Talentovana Kotoranka Tiana Jovanović stigla je do superfinala “2220 International Music festival VIDEOCLIP” koji je održan u Ukrajini.

Crna Gora je u ovom jedinstvenom projektu imala dva predstavnika - Tianu, i petnaestogodišnju Budvanku Ivu Otašević.

Kao superfinalitkinje njihove fotografije, sa još 34 talentovana mlada pjevača od pet do 25 godina iz 13 zemalja našle su se na izložbi koja je bila postavljena od 17. novembra do 17. decembra u Centralnom parku kulture i rekreacije Kijeva. Za to vrijeme, desetine hiljada Kijevljana, ali i gosti ukrajinske prijestonice mogli su da se upoznaju sa radom 36 umjetnika koji su ove godine bili učesnici pomenutog projekta, a do njihovih izvedbi dolazili su zahvaljujući QR-kodovima.

Pano sa superfinalistima i njihovim QR kodovima
Pano sa superfinalistima i njihovim QR kodovima foto: Oleg Soshko

”Spontano sam došla na ideju da se prijavim za ovo takmičenje. Naime, od mamine prijateljice sam saznala za ovo takmičenje, i s obzirom na to da je ove godine zbog korone bilo online, riješila sam da napravim snimak i prijavim se. Naša je obaveza bila da izaberemo pjesmu i da je u svojoj izvedbi snimimo u studiju, te da za istu napravimo video. Sve sam to odradila i poslala prijavu. Bilo nas je preko 400 kandidata u tom prvom krugu. Uspjela sam da prođem taj prvi dio takmičenja i nađem se među 78 kandidata koliko ih je bilo u drugom krugu, a onda da stignem i do superfinala”, pohvalila se u razgovoru za “Vijesti” Jovanović.

U projektu je učestvovalo 19 zemalja: Kanada, Velika Britanija, Francuska, Belgija, Njemačka, Poljska, Litvanija, Filipini, Crna Gora, Slovenija, Hrvatska, Srbija, Albanija, Azerbejdžan, Moldavija, Jermenija, Kazahstan, Turska i Ukrajina, a superfinaliste koji su predstavljeni na izložbi odabrao je ugledni međunarodni.

”S obzirom na to da su svi superfinalisti imali pored fotografije svoj QR kod, a da je izložba bila u tom njihovom centralnom parku sigurna sam da je doprinijelo da za nas čuju i naše snimke pogleda mnogo više publike”, ispričala je Jovanović koja je za predstavljanje na ovom takmičenju izabrala veliki hit grupe Queen - “Bohemian Rhapsody”.

”U pitanju je jedna od mojih omiljenih pjesama, koja je veoma zahtjevna, pa sam je zato i izabrala da se baš sa njom predstavim. Napravila sam svoju verziju pjesme koju ipak nijesam otpjevala čitavu. Originalna verzija na kraju ima više glasova, kako nijesam bila u mogućnosti da snimim, moja verzija ovog hita je bez tog dijela”, ispričala je Tiana.

Tiana se muzikom bavi od 2013. godine, a karijeru je počela u bendu “Škovacijera”.

”Iako oduvijek volim muziku i pjevanje, trebalo mi je vremena da se opustim. Zato sam pjevala u horovima i u bendu, da bih malo stekla rutinu. Sa bendom sam čak pjevala na nekim proslavama i dočecima Nove godine. Ipak nije lako tek tako izaći i stati na scenu bez ikakve pripreme. No, sada kad sam sve to prošla mislim da sam spremna da gradim karijeru”, ističe mlada umjetnica.

Iako za sada nema samostalnih singlova učestvovala je u nekim projektima koji su se snimali u njenom rodnom Kotoru, a nada se da će ubrzo predstaviti i svoj prvi samostalni singl.

”U pitanju je balada. Tekst za tu numeru je završen, a trenutno se za istu radi aranžman. Najsličnija je onome što su do sada radile Marija Šerifović i Jelena Tomašević. Upitanju je pop pjesma, a iskreno, jedva čekam da bude potpuno gotova i da je prezentujem publici. Za sada želim da gradim karijeru u tom žanru, jer je pop muziku sluša najveći broj ljudi”, iskrena je Jovanović.

Mlada muzičarka za sada stiče iskustvo nastupajući po lokalima, te je njen repertoar sastavljen isključivo od pop i rok hitova.

”U zavisnosti od toga gdje nastupam, zavisi i to da li više pjevam inostranih ili domaćih pjesama. To su uglavnom pjesme koje i sama volim privatno da slušam, ali i one za koje znam da su i publici drage”, zaključuje Tiana.

Bonus video: