Warner Music Group otkupio prava za djela Dejvida Bouvija

Kako je objavljeno, jedna od najvećih muzičkih kompanija sada je vlasnik brojnih pjesama Bouvija, među kojima su i "Space Oddity", "Life on Mars" i "Ziggy Stardust"

931 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Vlasnici autorskih prava djela preminulog muzičara Dejvida Bouvija, prodali su njegovu kolekciju pjesama Warner Music Group kompaniji, prenosi The Washington Post.

Kako je objavljeno, jedna od najvećih muzičkih kompanija sada je vlasnik brojnih pjesama Bouvija, među kojima su i "Space Oddity", "Life on Mars" i "Ziggy Stardust".

"Ovo nisu samo izvanredne pjesme, već prekretnica koja je promijenila kurs moderne muzike za sva vremena", kazao je Gaj Mut, izvršni direktor Warner Chappell kompanije.

"Bouvijeva vizija i kreativni duh natjerali su ga da pomjeri granice, tekstualno i muzički, pisajući pjesme koje su izazivale razgovore i postale dio globalne kulture", dodao je on.

Ugovorom su prodate pjesme sa 26 albuma koje je Bouvi objavip za života, kao i "Toy" objavljen prošle godine, a koji će uskoro dobiti i deluks izdanje.

Takođe, Warner Music Gropup sada je vlasnik i muzike koju je Bouvi radio za filmove, ali i mnoga druga djela.

"Ovo nije samo muzički katalog, ovo je kolekcija bezvremenskih pjesama koje žive i dišu, a koje su jednako moćne i značajne kao što su bile kada su napisane", dodala je Kerien Maršal iz Warner kompanije.

Cijena za koju su prodata prava na Bouvijeva djela nije poznata, ali je naglašeno da je više od 250 miliona dolara.

Ova vijest stigla je nekoliko dana prije "Bowie 75" događaja kojim će se u subotu obilježiti muzičarev 75. rođendan.

Bouvi je preminuo 2016. godine.

Bonus video: