Album Adel "30" najprodavaniji u 2021. godini

Sa druge strane, najprodavaniji singl u protekloj godini bio je "Bad Habits" Eda Širana, dok je na drugom i trećem mjestu amerikanka Olivia Rodrigo sa pjesmama "Good 4 U" i "Driver License"

1295 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Instagram
Foto: Instagram

Album "30" britanske muzičarke Adel bio je najprodavaniji u 2021. godini, iako je objavljen svega šest sedmica prije Nove godine, piše BBC.

Njen album prodat je u 600 hiljada primjeraka, putem striming platformi, u formi CD-a i vinila, što je za pjevačicu značajan pad, s obzirom na to da je prethodni album "25" prodat u 800 hiljada primjeraka.

Sa druge strane, najprodavaniji singl u protekloj godini bio je "Bad Habits" Eda Širana, dok je na drugom i trećem mjestu amerikanka Olivia Rodrigo sa pjesmama "Good 4 U" i "Driver License".

Album Širana "=" (Equals) na drugom je mjestu najprodavanijih, a slijede "Voyage" (ABBA), "Sour" (Olivia Rodrigo), najveći hitovi grupe Queen, "Future Nostalgia" (Dua Lipa), "Divide" (Ed Širan), "Diamonds" (Elton Džon), "50 Years: Don't Stop" (Fleetwood Mac) i "We're All Alone In This Together" (Dave).

Na četvrtom mjestu po prodaji u 2021. godini kada su u pitanju singlovi, je "Save Your Tears" (The Weeknd), a na listi su se našli i "Montero" (Lil Nas X), "Levitating" (Dua Lipa), "Stay" (The Kid Laroi and Justin Bieber), "Heat Waves" (Glass Animals), "Blinding Lights" (The Weeknd) i "Body" (Tion Wayne and Russ Millions).

Bonus video: