Marko Louis za album „Nečista krv” snimio pjesmu „Dude”

”Zadovoljstvo mi je što sam dio ovog fenomenalnog projekta. Prva u nizu je pjesma ‘Dude’ i vjerujem da će vam se dopasti”, kazao je tim povodom Marko Louis za srpske medije

3234 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Nečista krv - promo
Foto: Nečista krv - promo

Srpski muzičar Marko Louis snimio je numeru “Dude” inspirisanu tradicionalnom pjesmom “Dude mori, dude”, a za potrebe albuma koji će pratiti film “Nečista krv - Grijeh predaka”.

Ova pjesma premijeru će imati 17. januara, istog dana kada će i pomenuti film biti dostupan na najvećoj striming platformi - Netflixu.

”Zadovoljstvo mi je što sam dio ovog fenomenalnog projekta. Prva u nizu je pjesma ‘Dude’ i vjerujem da će vam se dopasti”, kazao je tim povodom Marko Louis za srpske medije, a tokom snimanja prvih kadrova za video spot koji će pratiti pjesmu “Dude”.

Ovu numeru objaviće izdavačka kuća Mascom, a muziku i aranžman potpisuju kompozitor Aleksandar Ranđelović i Marko Louis, dok je tekst napisala Maja Radivojević.

Izdavačka kuća Mascom i Tin Drum Music započeli su saradnju sa This and That Productions koja je snimila “Nečista krv - Grijeh predaka”, pa će uskoro biti snimljen i albuma sa pjesmama iz filma i numerama koje su inspirisane muzikom iz tog ostvarenja.

Ranđelović koji je autor originalne muzike za film, biće angažovan i za rad na cijelom albumu.

Nakon velikog uspjeha pred domaćom i regionalnom publikom film “Nečista krv - Grijeh predaka”, u režiji Milutina Petrovića i produkciji “This and That”, nastavlja svoj život na Netflixu od 17. januara.

Ovo filmsko ostvarenje, po adaptiranom scenariju Voje Nanovića, a bazirano na djelima Bore Stankovića, prvi je film na srpskom jeziku koji je otkupio Netflix i u naredne dvije godine biće dostupan na teritoriji centralne i istočne Evrope, kao i Turske.

”Ugovor koji smo potpisali (This and That Productions i Netflix), zahvaljujući našim partnerima kompaniji ‘Videomite’, o emitovanju prvog domaćeg filma na srpskom jeziku na ovoj popularnoj platformi, predstavlja svojevrsno priznanje srpskoj filmskoj produkciji, a ujedno dokazuje da kvalitetna ostvarenja imaju svoju publiku bez obzira na granice”, izjavila je tim povodom Snežana van Hauvelingen ispred “This and That Productions”.

”Sigurna sam da smo na ovaj način otvorili vrata i drugim domaćim filmovima i serijama koje traže svoje mesto i publiku na platformama poput Netflixa”, dodala je ona.

Film “Nečista krv - Grijeh predaka” u bioskopima je pogledalo više od sto hiljada ljudi, a nagrađen je i mnogim filmskim priznanjima, između ostalih - najbolji film po izboru publike na 28. Evropskom filmskom festivalu Palić, prva nagrada na 45. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji, nagrada za najbolje glumačko ostvarenje na Dunav Film Festu pripala je ekipi filma, specijalna nagrada za izuzetno glumačko ostvarenje dodeljena je Feđi Štukanu za ulogu Kolja na 56. Filmskom susretu u Nišu.

Bonus video: