Nik Kejv najavio novi dokumentarac

Film će prikazati rad na albumu “Ghosteen i Carnage” sa Vorenom Elisom, dugogodišnjim saradnikom i članom benda “The Bad Seeds”

2240 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Jedan od hedlajnera ovogodišnjeg izdanja novosadskog festivala Exit, Nik Kejv, najavio je dokumentarac nazvan “This Much I Know to Be True” (Ovoliko sigurno znam), koji će prikazati njegovo kreativno partnerstvo sa Vorenom Elisom, dugogodišnjim saradnikom i članom benda “The Bad Seeds”, prenosi nova.rs.

Kejv je na svom Instagram profilu napisao da novi dokumentarac bilježi njihov izuzetan odnos dok “oživljavaju pjesme sa albuma ‘Ghosteen i Carnage’”. Reditelj dokumentarca je Endru Dominik, a emitovanje “This Much I Know to Be True” je najavljeno za ovu godinu, bez preciznog datuma.

Dokumentarni film sniman je u Londonu i Brajtonu 2021. godine, a kako piše Deadline portal, predstavljaće svojevrstan nastavak prethodnog ostvarenja “One More Time with Feeling” (Još jednom s osjećajem), čija je tema bila nastanak albuma “Skeleton Tree”.

Režiser Dominik je sa Kejvom i Elisom sarađivao i na vestern drami “The Assassination Of Jesse James by the Coward Robert Ford” iz 2007. godine, kao i na nadolazećem biografskom filmu o Merilin Monro, pod nazivom “Blonde”.

Početkom 2021. godine Kejv i Elis objavili su zajednički album “Carnage”, koji se sastoji od osam pjesama, a dvojica muzičara su ih napisali i snimili tokom karantina. To je bio prvi projekat koji su objavili kao duo, iako već skoro 30 godina sarađuju, kako u grupi “Bad Seeds”, tako i na soundtrack projektima.

Album “Ghosteen” je bio 17. studijski album Kejva i benda “The Bad Seeds”, objavljen 2019. Ovaj album je treći dio trilogije albuma “Push the Sky Away” (2013) i “Skeleton Tree” (2016).

Krajem oktobra 2021. Nick Cave & The Bad Seeds objavili su dugo očekivani album “B-Sides & Rarities Part II” - dvostruko izdanje sa 27 B-strana singlova i rijetkih pjesama iz razdoblja od 2006. do 2020. Kompilaciju su napravili Kejv i Elis, a izašla je 16 godina nakon veoma hvaljene prve “B-Sides & Rarities” kolekcije.

Još jedna potvrda njihove izuzetne saradnje je i nedavno objavljeni album “La Panthere des Neiges” (Snježni leopard), koji je soundtrack istoimenog francuskog dokumentarnog filma o prirodi. Muziku za filmove zajedno stvaraju još od 2005. godine, a ovaj soundtrack smatraju jednim od najupečatljivijih filmskih projekata.

Nik Kejv i njegovi The Bad Seeds nastupiće na glavnoj bini Exit festivala 8. jula, a jednodnevne ulaznice u prodaji su po poklon cijenama, sa preko 40 odsto popusta - regularne ulaznice za taj, drugi dan festivala, prodaju se po cijeni od 34 eura, za fan pit koštaju 44, a VIP karta je stotinu eura.

Bonus video: