Odrasla sam u porodici koja sluša dobru i kvalitetnu muziku

Crnogorska manekenka i bivša mis Crne Gore, za “Vijesti” je otkrila da joj je omiljena praznična pjesma “Jinge Bells” u izvođenju Frenka Sinatre, a kao najromantičniju numeru izdvaja “Olivera” od Đorđa Balaševića

10359 pregleda 59 reakcija 6 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Nataša Milosavljević, manekenka i pobjednica zvaničnog izbora za mis Crne Gore u 2015. godini, osim po modelingu i radu sa djevojkama u okviru svoje modne agencije “A.R. Scouting Managment” poznata je i kao čest učesnik humanitarnih akcija.

Već nekoliko godina za korisnike Doma starih Grabovac u Risnu, koje često posjećuje i sa kojima se druži, organizuje manifestaciju “Noć mode” u okviru koje im omogućava da se zabave, ali i osjete kako je biti na modnoj pisti u ulozi manekena i manekenki.

Ovoga puta u razgovoru za “Vijesti”, Milosavljević je odgovarala na muzička pitanja, te otkrila koju pjesmu sluša na “repeat”, koju bira kada mora da učestvuje u karaokama, šta pušta na žurkama kada želi da se podigne atmosfera, a koja numera joj se sviđa, ali ne želi da prizna.

Prva pjesma koju pamtiš iz najranijeg djetinjstva?

To je “Hajde da ludujemo ove noći” od Tatjane Matejaš Kameron, poznate pod nadimkom Tajči. Moji časovi muzičkog vaspitanja kod tadašnje učiteljice uvijek su započinjali i završavali upravo sa tom pjesmom.

Prva kaseta, odnosno CD koji si kupila samo zbog jedne pjesme?

U pitanju je album “Mjesec iznad oblaka”, hrvatskog muzičara Petra Graša, koji sam kupila zbog naslovne numere. Na jednoj trafici sam ga vidjela i tražila od majke da mi kupi kasetu. Kroz par dana sam dobila i vokmen, jer je mojim ukućanima dosadilo danonoćno preslušavanje tog albuma. Potom je uslijedila kupovina CD-ova, irske rok grupe “U2”, pa kantautora Đorđa Balaševića, zatim Olivera Dragojevića, grupe Nirvana i mnogih drugih.

Odrasla sam, slobodno mogu reći, u porodici koja je slušala dobru i kvalitetnu muziku. Moj stariji brat, ali i sestra su u mnogome uticali na našeg mlađeg brata i mene, kada je riječ o muzičkom ukusu.

Pjesma koju najradije biraš kada moraš da učestvuješ na karaokama?

Nisam neko ko se može pohvaliti velikim vokalnim sposobnostima i zato je za takve situacije uvijek dobra opcija nešto poput “Brazil” sa kojom nas je Bebi Dol predstavljala na Eurosongu 1991. godine. Jer je vrckasta, energična i svi znaju tekst i onda pjevaju uz vas, a poenta karaoka je da se svi prisutni dobro zabave, pa je sa “Brazil” cilj sigurno postignut.

Pjesma koju puštaš na žurkama?

Ako sam u prilici da biram muziku na okupljanjima i žurkama, onda izaberem pjesmu “Kotor”, grupe Galija. Mislim da je vesela i podiže atmosferu, jer je vole i mlađi i stariji.

Pjesma koju si najviše slušala na reapeat?

To je numera čuvenog muzičara Leonarda Koena - “Dance Me To The End Of Love”. Od same melodije, preko teksta do njegovog glasa, sve je savršenstvo.

Pjesma koja ti se sviđa, ali ne želiš da priznaš?

Rekla bih “Oj, djevojko selen velen” od Zdravka Čolića. Dopada mi se samo zbog dobrog i veselog ritma.

Pjesmu koju više ne možeš da čuješ?

Uglavnom su to sve one pjesme koje su bile previše isforsirane i u medijima i kod publike. Jedna od takvih je pjesma Petra Graša “Ako te pitaju”. Po mom mišljenju je lijepa, ali mi je dosadila jer se jedno vrijeme nije moglo pobjeći od te pjesme, bilo da govorimo o svadbama, televizijskim kanalima, radio-stanicama...

Koja je za tebe najromantičnija pjesma?

Izdvojila bih numeru “Olivera” Đorđa Balaševića, koju je ovaj kantautor posvetio svojoj supruzi. Pjesma je vrlo nježna i opisuje ljubav dvoje ljudi koji su se pronašli za cijeli život.

Koju pjesmu bi izdvojila kao najbolju prazničnu?

Božićni klasik “Jinge Bells”, ali u izvođenju čuvenoh američkog glumca i pjevača Frenka Sinatre. Njegov glas kao da grije, a pored toga pjesma “Jinge Bells” je poznata širom svijeta i mislim da ne može da dosaditi u tim prazničnim danima.

Pjesma koja te asocira na ljetnje dane?

To je “Morska vila” splitske rok grupe “Daleke obale”. Njen opis može se svesti u samo tri riječi, a to su: more, sunce i ljubav. Ta pjesma me uvijek asocira na moj grad - Herceg Novi. Osim nje, izdvojila bih i pjesmu francuske grupe “Gipsy Kings”, a to je “Volare”. U pitanju je pjesma koja mami da zaigraš salsu negdje na plaži.

Bonus video: