OMAŽ SINU MINEAPOLISA

"Zovem se Prins": Izložba posvećena muzičaru otvorena u Londonu

Na izložbi je, između ostalog, i jedna od omiljenih Prinsovih gitara koja se 1979. godine pojavljuje u video-spotu pjesme "Why You Wanna Treat Me So Bad"
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.10.2017. 10:07h

U Londonu je juče otvorena izložba posvećena karijeri američkog muzičara Prinsa, koji je iznenada preminuo 2016. godine.

Restrospektiva nazvana "My Name is Prince" (Zovem se Prins) prikazuje instrumente, nagrade i modne detalje umjetnika, poznatog kao „dijete Mineapolisa“.

Na izložbi je i jedna od omiljenih Prinsovih gitara koja se 1979. godine pojavljuje u video-spotu pjesme "Why You Wanna Treat Me So Bad".

Veliki dio izložbe će biti posvećen albumu "Purple Rain", a među modnim detaljima biće izloženi Prinsov neseser za šminku, ogrlice i naočare za sunce.

Izložba u areni "02" u istočnom dijelu Londona gdje je Prins održao koncert 2007. godine, trajaće do 7. januara 2018. godine.

Pedesetsedmogodišnji muzičar iznenada je preminuo 21. aprila 2016. u svom domu od prekomjerne doze lijeka protiv bolova na bazi opioida.

Prins, čije je pravo ime bilo Prins Rodžers Nelson, bio je jedan od najvećih muzičara 80-ih i 90-ih godina zahvaljujući hitovima kao što su "Cream" ili "Kiss" u kojima je miješao gitarske rifove s poetskim stihovima u ritmu fanka. Mnogi smatraju da je njegov najveći hit "Purple Rain".

Autor je više stotina pjesama i dobitnik šest muzičkih nagrada Gremi i jednog Zlatnog globusa, kao i prestižnog Oskara za originalnu pjesmu Purple Rain iz istoimenog filma iz 1985. godine.

Galerija

Preporučujemo za Vas