Nil Jang ne želi svoju muziku na Spotifaju

Muzičar tvrdi da “šire lažne informacije" o vakcinaciji protiv virusa Covid-19

2903 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Muzičar Nil Jang želi da se njegova muzika “odmah” ukloni sa Spotifaja, za koji kaže da “širi lažne informacije” o vakcinaciji protiv virusa Covid-19.

Legendarni folk-roker je javno podijelio otvoreno pismo svom timu, u kojem službeno traži da oni - njegovi agenti u Lookout Managementu i korporativno vođstvo u Warner Brosu - “odmah reaguju na ovo” i da Janga “obavijeste o vremenskom rasporedu uklanjanja njegovih pjesama”, kako prenosi Rolling Stone.

Posebno je ciljao na kontroverznog podcastera Džoa Rogana - istaknutog skeptika u odnosu na vakcine protiv Covida-19, koji ima ekskluzivni ugovor sa Spotify platformom vrijedan 100 miliona dolara - ističući široko rasprostranjene dezinformacije koje dijeli njegov podcast “The Joe Rogan Experience”.

”Odmah obavijestite Spotify da otkazujem dostupnost sve svoje muzike na Spotifyju što je prije moguće”, napisao je Jang u svom pismu.

”To radim jer Spotify širi lažne informacije o vakcinama - potencijalno uzrokujući smrt onima koji vjeruju u dezinformacije koje oni šire”, dodao je Jan čiji ultimatum glasi: “Mogu da imaju Rogana ili Janga. Ne oba”.

Bonus video: