Poslušajte kako zvuči akustična verzija Urbanovog singla “Sama”

U pitanju je numera koja se našla na aktuelnom i hvaljenom studijskom albumu Urbana i Četvorke, “Lipanj, srpanj, kolovoz”

3803 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube

Damir Urban objavio je akustičnu verziju pjesme “Sama”. U pitanju je numera koja se našla na aktuelnom i hvaljenom studijskom albumu Urbana i Četvorke, “Lipanj, srpanj, kolovoz”.

”Pjesma ‘Sama’ nastala je jednog jutra za mojim stolom, a nakon toga, za tim istim stolom, snimljena je njena prva, ujedno i zadnja verzija. To je verzija koja je sadržavala samo glas, akustičnu gitaru i moj pokušaj slaganja višeglasja”, izjavio je Urban povodom objave originalne verzije pjesme.

Sada je predstavio fanovima ono što je nastalo tog jutra, za njegovim stolom.

Bez ikakve prethodne najave, Urban je pjesmu objavio na svom YouTube kanalu, a prateći video realizirala je Milica Czerny Urban.

”Lipanj, srpanj, kolovoz” je potpuno zaokružen album, intimna Urbanova priča i njegovo introspektivno putovanje u ovom nezahvalnom vremenu.

Dvostruki album koji je objavljen prošle godine upravo otvara singl “Sama”, pjesma za koju je Urban rekao kako govori sama za sebe.

”O samoj tematici pjesme ne bih previše govorio. Vjerujem da je njena priča dovoljno jasna i nema je potrebe dodatno objašnjavati slušaocima”, kazao je ranije o ovoj pjesmi Urban.

Na istom projektu našle su se i nagrađene “Iskre”, “Pseće oluje”, “Diva”, “Kuće sjećanja” i “Nitko osim nas” kao i one koje publika nije čula do objavljivanja projekta- “Kavez nije dom”, “Duža riječ” ili “Biram ptice”.

Album je nadahnut životom i djelom Iva Marija Lamea (1895-1936), francuskog pjesnika i slikara čije dvije fotografije iz pariskog istražnog zatvora, kao i detalj jedne njegove slike, krase ovaj album za koji sjajno likovno oblikovanje potpisuje cijenjeni ilustrator i slikar Tomislav Torjanac.

”Urban&4 - Lipanj, srpanj, kolovoz” može se preslušati na svim streaming platformama, a akustičnu verziju numere “Sama” (acoustic)” može se preuzeti na download zoni Croatia Recordsa.

Bonus video: