Nikčević nakon nastupa u Njujorku: Tri puta nagrađeni stojećim ovacijama

"Još jedan veoma uspješan koncert je iza nas”, ističe gitarista koji je nastupio sa kolegom Srđanom Bulatovićem
1 komentar(a)
Darko Nikčević i Srđan Bulatović (novine)
Darko Nikčević i Srđan Bulatović (novine)
Ažurirano: 27.10.2017. 17:50h

Najuspješniji crnogorski gitarski duo koji čine Darko Nikčević i Srđan Bulatović preksinoć se ponovo predstavio publici u Njujorku. Naime, njih dvojica su opet imali priliku da zasviraju u istoj sali čuvenog Karnegi hola gdje su u ovo vrijeme nastupili i prošle godine.

“Koncert je bio izuzetno dobar. Uspjeli smo da ponovimo prošlogodišnji uspjeh, publika je bila oduševljena i opet smo tri puta nagrađeni stojećim ovacijama. Ove godine smo bili još opušteniji i nadahnutiji”, prepričava za Vijesti utiske Nikčević.

Za razliku od prošle godine, kada je njihov koncert bio jedini u Karnegi holu, preksinoć su sve sale ovog muzičkog zdanja bile pune. U jednoj sali je nastupio američki muzičar Majkl Fajnštajn, a u drugoj Izraelska filharmonija kojom je dirigovao jedan od najboljih svjetskih dirigenata, 81-godišnji Zubin Mehta kome ovo jedan od posljednjih koncerata u karijeri, dok su solisti bili violinisti svjetskog ranga Isak Perlman i Pinkas Cukerman.

Ranije je Bulatović Vijestima kazao da je naći se na sajtu Karnegi hola sa takvim imenima i držati koncert isto veče kad i pomenuti muzički velikani njima velika čast, dok je Nikčević sada sa ponosom otkrio da je, bez obzira na atraktivan raspored Karnegi hola, sala u kojoj su nastupali bila puna.

“I pored toga što su sve tri sale bile zauzete, i to velikanima, mi smo napunili salu i održali koncert za pamćenje”, ponosan je Nikčević i dodaje da je atmosfera i nakon koncerta bila sjajna.

“Posebno zadovoljstvo nam pričinjava činjenica da je atmosfera nakon koncerta bila još pozitivnija nego prošli put. Mnogo više ljudi je htjelo da kupi naše CD-e, da uzme autogram od nas, fotografiše se sa nama. Reakcija publike je bila nevjerovatno dobra. Još jedan veoma uspješan koncert je iza nas”, ističe Nikčević.

Ovoga puta repertoar dua činile su uglavnom kompozicije sa posljednjeg albuma “Balkan, Mediteran, Orijent”, ali je publika u Karnegi holu imala jedinstvenu priliku da uživa i u melodijama koje nijesu objavljene.

“Te nove kompozicije svirali smo da bismo zahvaljujući reakciji publike znali koje od njih da snimamo, a kojima treba dorada. Međutim, sudeći po odličnoj reakciji i aplauzu koji smo dobili poslije svake odsvirane kompozicije, mislim da više nema dileme i da će sve one biti snimljene”, obećava Nikčević.

Boravak u Njujorku njih dvojica su iskoristili i da se bolje upoznaju sa čarima ovog grada, jer kako su ranije istakli, prošle godine nijesu uspjeli da posjete sve znamenitosti.

“Napravili smo bolji plan, pa smo uspjeli da posjetimo sve ono što smo propustili prošle godine, ali još mnogo toga je ostalo za vidjeti. Ove godine smo morali posvetiti puno vremena marketingu koncerta, ali to nije umanjilo ljepotu dozivljaja koji imamo o ovom prelijepom gradu”, kaže sagovornik Vijesti.

"Otvaraju nam se vrata za gostovanja u tom dijelu svijeta”

Zahvaljujući utiscima i reakcijama publike, Nikčević se nada da im ovo neće biti posljednji koncert u Njujorku, kao i da im se tek otvaraju vrata za nastupe u tom dijelu svijeta.

“Ovaj koncert bi bio nemoguć bez ogromnog truda Danijele Milić iz organizacije LeitmotivArts. Puno nam je značila i podrška Ministarstva kulture i Generalnog konzulata Crne Gore u Njujorku. Ovo je drugi koncert koji svi zajedno realizujemo. Koncert je bio odličan u svakom smislu, i mislim da je realno očekivati i treći”, siguran je crnogorski muzičar

Bonus video: