Ulica u Skoplju nosiće ime Akija Rahimovskog

Rahimovski je sahranjen u četvrtak, a više od 150 radio stanica u Hrvatskoj i regionu, tačno u 15 sati, pustilo je pjesmu "Ponovo", posljednju koju je ovaj pjevač otpjevao

3615 pregleda 0 komentar(a)
Foto: BETAPHOTO/NEBOJSA MICKOVIC/EV
Foto: BETAPHOTO/NEBOJSA MICKOVIC/EV

Nedavno preminuli frontmen kultne grupe "Parni valjak", Aki Rahimovski, dobiće svoju ulicu u centru Skoplja, najavila je na svom zvaničnom Facebook profilu skopska gradonačelnica Danela Arsovska.

"Legendarni pjevač grupe ‘Parni valjak’ sahranjem je u aleji velikana na groblju Mirogoj u Zagrebu. Kovčeg je bio prekriven makedonskom zastavom“, istakla je ona u objavi.

Kao gradonačelnica inicirala sam odluku da jedna ulica jedna ulica Skoplju u centralnom gradskom području nosi ime Aleksandar Aki Rahimovski. Prilikom posljednjeg susreta sa Akijem, u Rezidenciji predsjednika Hrvatske prošle godine, ponosno nas je pozdravio makedonskim pjesmama koje su mu lično bile najdraže", dodala je Arsovska.

Hrvatski mediji su u izvještajima sa sahrane Rahimovskog naveli da je ispraćen makedonskom narodnom pjesmom "Zašto si me majko rodila", koja mu je bila jedna od omiljenih.

Rahimovski je sahranjen u četvrtak, a više od 150 radio stanica u Hrvatskoj i regionu, tačno u 15 sati, pustilo je pjesmu "Ponovo", posljednju koju je ovaj pjevač otpjevao.

Bonus video: