Snimili pjesmu inspirisanu filmom „Južni vetar”

Jowke, reper iz Mojkovca, udružio je snage sa kolegama koji stoje iza pseudonima Bladde, Don Aleks i Smokey, a za potrebe pjesme “Bole rane”

6394 pregleda 172 reakcija 3 komentar(a)
Dragan Jovanović Jowke, Foto: Privatna arhiva
Dragan Jovanović Jowke, Foto: Privatna arhiva

U intervjuu koji je za “Vijesti” povodom premijere drugog dijela filma “Južni vetar: Ubrzanje”, Miloš Avramović dao krajem prošle godine, ovaj režiser i scenarista osvrnuo se na muziku za koju se može reći da je još jedan zaseban lik u njegovim ostvarenjima.

Pjesme koje se mogu čuti u okviru njegovih filmova iz te franšize, ali i istoimenoj seriji, te numerama koje se objavljuju kao soundtrack “Južnog vetra”, izdvajaju se kao veliki hitovi među mlađom publikom, a Avramović, kako je i sam istakao voli da daje šansu i mladim muzičarima koji nisu poznati široj javnosti.

”Nekada ja ili neko od saradnika pozove nekoga ko nam je zanimljiv, nekada se neko javi pa nam se to učini zanimljivim, a nekada nam se jave momci i djevojke koji nisu afirmisani. Htjeli smo da iskoristimo ovu priliku da što više ubacimo neafirmisanih izvođača i pružimo im priliku da ih, preko našeg Youtube kanala koji je dosta praćen i posjećen, ljudi čuju, vide šta rade i njihov talenat, da ih malo poguramo da nastave dalje. Nadam se da smo uspjeli u tome, jer kad imamo priliku uvijek ćemo je iskoristiti da pomognemo mlađim izvođačima”, ispričao je on tada.

Jedan od takvih muzičara, odnoso repera je i Mojkovčanin Dragan Jovanović, koji svoje pjesme objavljuje pod pseudonimom Jowke.

Pjesma “Bole rane” koju je u saradnji sa kolegama iz hip hop svijeta, a koji se predstavljaju kao Bladde, Don Aleks i Smokey, snimio inspirisana je filmovima i serijom “Južni vetar”, a u razgovoru za “Vijesti”, Jovanović otkriva više o tom projektu.

Cover za pjesmu “Bole rane”
Cover za pjesmu “Bole rane”foto: privatna arhiva

”Saradnja je krenula kroz zezanje, jer se godinama poznajemo i družimo, i odlučili smo da napravimo nešto što će ljudima lako ulaziti u uši i da se lako pamti. I onda smo uz pomoć druga i muzičara iz Beča Sin Diena napravili cijelu priču što se teksta tiče, gdje je učestvovao i reper iz Leskovca koji je snimao sa nama Smokey”, pojasnio je on.

”Muziku je radio Shaydematic, mix i master Bladde dok se u bek vokalima može čuti mlada rep zvijezda iz Srbije koja živi i radi u Americi IAMJC (Jelena Carić), koja ima uspješne saradnje sa velikim imenima kao što je Ivan Ivanović Juice”, dodaje on, a zatim otkriva kada je nastala pjesma “Bole rane”, odnosno jesu li je snimili prije ili nakon što je film “Južni vetar: Ubrzanje” stigao u bioskope.

”Pjesma je nastala nakon što je premijerno u bioskopu prikazan film ‘Ubrzanje’ kako bi se uklopila u soundtrack i doživjela veću slušanost”, ističe Jovanović, koji dodaje i da je privatno veliki fan ove srpske franšize.

”Pogledao sam i prvi dio filma i seriju, kao i drugi dio filma. Mada po nekom mom utisku prvi dio filma je bolji kao i sama priča u njemu. Sa nestrpljenjem očekujem drugu sezonu serije ‘Južni vetar’ pod nazivom ‘Vendeta’”, odgovara sagovornik “Vijesti.

Iako je, kako kaže, bilo planirano snimanje spota za pomenutu numeru, za sada to nije izvodljivo.

”Planirana je bila ekranizacija pjesme, ali zbog rada na više pjesama odjednom smo odustali kako bi spremili nešto više, i da predstavimo sebe u pravom svijetlu”, smatra reper iz Mojkovca, koji najavljuje još novog materijala.

“Planirane su još četiri pjesme sa kolegom is Srbije, Don Aleksom, od kojih su dvije trap žanra, a dvije malo brže i komercijalnije, kao i jedan spot u produkciji našeg druga i producenta Aleksandra Cvetkovica Bladda”, najavio je on.

Kako naglašava, Jovanović se hip hop muzikom bavi već osam godina, a pored nedavno objavljene pjesme “Bole rane” ima još pet.

”...Od kojih se najviše izdvojila pjesma sa kolegom Don Aleksom ‘Otrovna’ koju su radili Kristijan Lazic Verde i jedan od najpoznatijih producenata u Srbiji Dragan Arsenijevic Napoleon”, pohvalio se on.

Nakon filma “Ubrzanje”, koji je postigao veliku gledanost širom regiona, Avramović je najavio seriju koja će imati 14 epizoda, od kojih četiri opširnije prikazuju radnju iz filma, a deset novih epizoda donose potpuno nove avanture glavnog junaka Petra Maraša, a kojeg tumači srpski glumac Miloš Biković. Pored njega, u seriji će igrati i Miodrag Radonjić, Predrag Manojlović, Miloš Timotijević, Jovana Stojiljković, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček i mnogi drugi.

Bonus video: