Sve je lako kad si gad

Bendu je odmah bilo jasno da bi upravo Gobac bio odličan izbor za ovu pjesmu

4517 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Legenda jugoslovenske rok muzike i vođa kultnog sastava "Psihomodo pop" Davor Gobac gostuje u numeri “Sve je lako kad si gad” grupe "The Bastardz".

"Riječ je o dance soul funky numeri sa blues/rock uticajima u kojoj se Gobac, kao rasni rock vokal, odmah savršeno snašao. Odluka o duetu sa Gobcem je pala još u vrijeme dok je pjesma bila u demo fazi bez teksta. Naime, bendu je odmah bilo jasno da bi upravo Gobac bio odličan izbor za ovu pjesmu, a obzirom na dugogodišnje prijateljstvo sa članovima benda kao i senzibilitet pjesme u kojoj su se i bend i vokalni solista našli, Gobac je to odmah prihvatio", ispričao je frontmen Bastardza, Zoran Jex Jaeger.

“Sve je lako kad si gad” je prva zvanična saradnja Davora Gobca i benda The Bastardz.

Doduše, imali su priliku da sarađuju i ranije u projektu Dino Dvornik Tribute Band. Inače, Dvornikova pjesma “Sretan Božić, Sretna Nova Godina” je autorska numera Dina Dvornika, Davora Gobca i Jexa Zorana Jaegera.

"Konačno prava saradnja sa mojim prijateljem Jexom i njegovim Bastardzima. Pjesma “Sve je lako kad si gad’ je jedna šaljiva i poučna pjesma koju smo lako realizovali i napokon se rodila naša prva saradnja", kazao je Davor Gobac.

Pjesma “Sve je lako kad si gad” snimljena je u dve verzije, radio edit i extended, a, tu je i instrumentalna verzija pod nazivom “Gad”.

Pjesmu prati zanimljiv i duhovit video spot koji je režirao Hrvoje Banić (MIB produkcija), a u kojem nestašni Gobac po centru Zagreba smišlja šale za prolaznike, a djeci krade sladolede i trotinete.

Bonus video: