Objavljene nominacije za Kuću slavnih

Među onima koji nisu prvi put nominovani su: “Judas Priest”, “Eurythmics” “New York Dolla” i Kejt Buš, kao i bend “MC5” kojima je ovo šesta nominacija i “Rage Against the Machine” koji su u užem izboru peti put

4012 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nominovani za ulazak u Rock&Roll Kuću slavnih u 2022. godini, objavljeni su juče, a prvu šansu da im se ukaže takva čast dobili su bend “Duran Duran”, kantri legenda Doli Parton, hip hop pioniri Eminem i A Tribe Called Quest, ali i Lajonel Riči, Karli Sajmon i Beck.

Ove godine objavljeno je 17 nominacija, iako je uobičajno da ih bude 15, a kao razlog se navodi izjednačenost u glasovima članova komiteta.

Među onima koji nisu prvi put nominovani su: “Judas Priest”, “Eurythmics” “New York Dolla” i Kejt Buš, kao i bend “MC5” kojima je ovo šesta nominacija i “Rage Against the Machine” koji su u užem izboru peti put.

Očekuje se da će glasači imati težak zadatak pred sobom, jer će listu od 17 nominovanih morati da svedu na pet do sedam onih koji će ući u Rock&Roll Kuću slavnih.

”Ove godine lista nominovanih je veoma raznolika i okuplja grupu nevjerovatnih umjetnika, od kojih je svaki imao velikiu uticaj na kulturu zvuka. Muzika nije uticala samo na generacije mladih, već i na druge umjetnike širom svijeta”, izjavio je predsjednik Kuće slavnih Džon Sajks.

Posebnu pažnju izazvala je nominacija benda “Duran Duran”, s obzirom na to da su ih još 2015. godine mediji pitali kako reaguju na to što ih žiri nikada nije uzimao u obzir za nominacije.

”Imam problem sa institucijalizacijom rokenrola. Ne volim da idem na mjesta gdje moram da nosim crnu kravatu. Mislim da Rock&Roll Kuća slavnih sama po sebi nije loša, ali ne osjećam da mi je mjesto uz Džeri Li Luisa, Džejmsa Brauna, Rolling Stonese, U2...”, prokomentarisao je tada Sajmon Le Bon, frontmen sastava “Duran Duran”.

Ceremonija ulaska u Rock&Roll Kuću slavnih biće održana na jesen i to će biti 37. izdanje, a iako datum održavanja i mjesto još uvijek nisu poznati, zainteresovani već sada mogu kupiti ulaznice koje će im omogućiti prisustvo.

Izabrani od 17 nominovanih biće poznati već u maju mjesecu, kada će biti i javno objavljena imena.

Publika od trenutka objavljivanja liste nominovanih može glasati za svoje favorite na sajtu rockhall.com.

Bonus video: