Stiže novi studijski album “Peppersa”

”Unlimited Love” sadrži 17 pjesama, među kojima je i singl “Black Summer” premijerno objavljen danas

1215 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Čuveni bend “Red Hot Chili Peppers” objaviće novi album pod nazivom “Unlimited Love” 1. aprila posredstvom diskografske kuće Warner Music Group.

Na albumu će se naći 73 minuta novog materijala, odnosno 17 pjesama među kojima je i singl “Black Summer” koji je objavljen danas.

Ovo je prvi album “Peppersa” sa gitaristom Džonom Frušantem još od albuma “Stadium Arcadium” iz 2006. godine, a za produkciju je bio zadužen Rik Rubin, koji je radio na albumima “Blood Sugar Sex Magik” (1991), “Californication” (1991), “By The Way” (2002) i već pomenuti “Stadium Arcadium”.

”Naš jedini cilj je da se izgubimo u muzici. Proveli smo hiljade sati kolektivno i individualno, kako bi napravili album najbolje što možemo. Naše antene su bile usklađene sa uzvišenim kosmosom, i veoma smo zahvalni na prilici da ponovo svi budemo u istoj prostoriji zajedno dok pokušavamo da postanemo još bolji. Dani, nedjelje i mjeseci su utrošeni dok smo slušali jedni druge, ali i komponujući, svirajući... Zvuci, ritmovi, vibracije, riječi i melodije su nas oduševile”, kazali su u zajedničkom saopštenju članovi benda “Red Hot Chili Peppers”, a povodom objavljivanja novog albuma.

”Želio da svijet obasjamo svjetlošću, da spojimo ljude. Svaka pjesma na našem albumu ‘Unlimited Love’ je dio nas, i reflektuje naše poglede na svijet. Ovo je naša životna misija. Radimo, fokusiramo se i pripremamo, pa kada stigne najveći talas, bićemo spremni da ga ukrotimo. Okean nam je poklonio moćni talas, a ovim albumom smo ga ukrotili. Hvala što nas slušate, nadamo se da ćete uživati”, dodali su muzičari.

Povodom novog albuma oglasio se i Frušante koji je sa pauzama član sastava od 1988. godine.

”Kada smo počeli da radimo na novom materijalu, prvo smo svirali stare pjesme drugih muzičara poput Džonija Votsona, The Kinksa, The New York Dollsa, Ričarda Bereta... Tako smo počeli da dobijamo nove ideje i svirku smo pretvorili u pjesme. Nakon par mjeseci novi materijal je bio sve što smo svirali. Osjećaj zabave koji smo imali dok smo izvodili te pjesme drugim ljudima ostao je sa nama tokom cijelog rada na novom albumu. Po meni, ovaj album predstavlja našu ljubav i nadu”, pojasnio je gitarista.

Na albumu “Unlimited Love” naćiće se pjesme “Black Summer”, “Here Ever After”, “Aquatic Mouth Dance”, “Not The One”, “Poster Child”, “The Great Apes”, “It’s Only Natural”, “She’s A Lover”, “These Are The Ways”, “Whatchu Thinkin’”, “Bastards Of Light”, “White Braids & Pillow Chair”, “One Way Traffic”, “Veronica”, “Let ‘Em Cry”, “The Heavy Wing” i “Tangelo “.

Kako je ranije najavljeno, bend će na proljeće početi i sa svjetskom turnejom, a najavljena su 32 koncerta koji će početi u Sevilji, a nastaviće se u Londonu, Parizu, Dablinu, Los Anđelesu, Njujorku, Čikagu...

Bonus video: