Izabrane pobjednice onlajn muzičke audicije

"Svi učesnici su pokazali veliki talenat, pogotovo u izvođenju i očuvanju muzičke kulturne baštine, i svi su oni pobjednici ove plemenite aktivnosti“, kazao je Zoran Džiknić, predsjednik "Scene" i koordinator projekta

2324 pregleda 48 reakcija 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Pobjednici onlajn muzičke audicije, koju je organizovalo Umjetničko muzičko udruženje „Scena“ iz Nikšića, su Tijana Vučetić, Marija Radojičić i Jovana Šćepanović. One su dobile besplatno snimanje cover kompozicije u duhu tradicionalne izvorne muzike i diplome.

Na online muzičkoj audiciji pravo učešća imali su mladi do 30 godina starosti iz opštine Nikšić, a stručni žiri je odabrao 14 najboljih izvođača – tri koja su nagrađena snimanjem cover kompozicije i 11 izvođača koji su na poklon dobili bluetooth karaoke mikrofone i diplome (Nikola Kankaraš, Luka Gligović, Marko Janjušević, Elena Božović, Nikolina Todorović, Maša Popović, Radovan Suknović, Teodora Korać, Ksenija Perišić, Nikolina Srdanović, Sara Bulatović).

Online muzička audicija organizovana je u sklopu projekta “Aktivizacija mladih muzičkih talenata Nikšića” koji realizuje Umjetničko muzičko udruženje „SCENA“ uz finansijsku podršku Sekretarijata za kulturu,sport,mlade i socijalno staranje Opštine Nikšić.

„Ovaj projekat nije bio osmišljen kao takmičenje u kojem imate pobjednika i poraženog, već aktivizacija muzičkih talenata Nikšića i njihova afirmacija u skladu sa našim mogućnostima. Svi učesnici su pokazali veliki talenat, pogotovo u izvođenju i očuvanju muzičke kulturne baštine, i svi su oni pobjednici ove plemenite aktivnosti“, kazao je Zoran Džiknić, predsjednik „Scene“ i koordinator projekta.

foto: Scena

„Scena“ se preko 20 godina aktivno bavi organizovanjem kvalitetnih umjetničkih sadržaja i podrškom mladim talentima iz raznih sfera kulturno–umjetničkog stvaralaštva.

„Naša misija se ne završava sa ovim projektom, nego ćemo još aktivnije nastaviti da podržavamo naše mlade talente. Narednih dana ćemo na našoj Facebook stranici objaviti datum i mjesto uručenja nagrada“, poručio je Džiknić.

Projekat „Aktivizacija mladih muzičkih talenata Nikšića” podržan je u sklopu Konkursa za finansiranje projekata iz oblasti omladinskih politika za 2021. godinu.

Bonus video: