Nova saradnja Marka Luisa i frontmena grupe Skroz

Pjesma "Teška sloboda" premijerno je izvedena krajem novembra u studiju A BHRT-a, a sada je i zvanično dostupna na Youtube kanalu benda Skroz

1577 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Nakon uspješnog dueta "Karika" koji su snimili prije četiri godine za potrebe albuma Marka Luisa, on i Adnan Šaran ponovo su "ukrstili glasove".

Ovoga puta u pjesmi "Teška sloboda", koja je premijerno izvedena krajem novembra u studiju A BHRT-a, a sada je singl i zvanično dostupan na Youtube kanalu benda Skroz.

Na svojoj stranici naveli su da je ovo prva u nizu numera koja će se pojaviti na Youtube servisu sa pomenutog koncerta, te da će u narednom periodu publika imati priliku da čuje i kako zvuče neki od hitova Skroza u drugačijem aranžmanu.

Više od dvije decenije grupa Skroz dio je bosanskohercegovačke muzičke scene. Domaćoj publici prvi put predstavili su se pjesmom "Sve sam jači" 1999. godine, a iskorak na regionalno tržište uslijedio je nekoliko godina kasnije sa pjesmom "Srušio sam stan".

Do sada su objavili tri albuma: "Skroz" (2000.), "Savršeni organizam" (2004.) i "Regija" (2008.), kao i nekoliko samostalnih singlova.

Bonus video: