Osjećaj solidarnosti i dobri međuljudski odnosi nemaju cijenu

Cilj večerašnjeg događaja je prikupljanja novčanih sredstava kojim bi se pomoglo djeci prerano preminulih Danijele i Bojana Džolića, a o kojima se sada brinu djed, baba i ujak. Koncert će se održati u sali Doma kulture sa početkom u 20 sati, a ulaznice koštaju pet eura

2948 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Zdravko Bajzek
Foto: Zdravko Bajzek

Andrea Demirović, jedna je u nizu muzičara iz Bara koji će večeras nastupiti u okviru humanitarnog koncerta u tom gradu, a sa ciljem prikupljanja novčanih sredstava kojim bi se pomoglo djeci prerano preminulih Danijele i Bojana Džolića, a o kojima se sada brinu djed, baba i ujak.

Na koncertu će, pored Demirović, nastupiti Akademia band, Grimm, Milan Sjekloća, Haris Babajić, Dino Beharović, Aleksandra Vojvodić Jovović, Marijana Kankaraš, Bojana Pejanović, Mladen Popović, Zoran Sančo Veljić (ex Ružin trn), Tea Šufta, KUD Jedinstvo, klapa Kud Jedinstvo, Elena Tomanović, Ana Vukazić i Goran Pejović Gula, a gost će biti Momčilo Zeković Zeko (Perper).

U razgovoru za “Vijesti” Andrea Demirović je istakla da će oko 20-ak muzičara u okviru koncerta izvesti jednu ili dvije pjesme, a ispričala je i kako je došlo do ideje da se organizuje ovaj humanitarni koncert, odnosno ko je bio inicijator, te koliko je bitno da muzičari, odnosno javne ličnosti daju primjer drugima učešćem u takvim akcijama.

”Nedavno je nas, barske muzičare, objedinio projekat u produkciji ‘Džepa sa tajnama’ Momčila Zekovića Zeka. Snimili smo lijepu pjesmu našem gradu, Baru. Komunikacija je zbog snimanja spota bila intenzivna baš u danima kada je u medijima objavljeno da je potrebna pomoć za djecu Džolić i bez pogovora smo se svi složili sa predlogom kolege Milana Sjekloće da organizujemo zajednički humanitarni koncert i na taj način damo naš doprinos”, prisjetila se ona.

”Kao vjerujem cijelu državu, a posebno naše sugrađane, sve nas potresla je sudbina porodice Džolić. Ovoga puta mi muzičari organizovali smo se sami, čelni ljudi Doma kulture su izašli u susret i ustupili nam salu i tehničku podršku, ovim putem im se zahvaljujemo”, dodala je pjevačica, dodajući da će gost koncerta u Baru biti njihov dragi prijatelj i kolega Momčilo Zeković Zeko.

Demirović smatra da je od velikog značaja organizovanje ovakvih akcija, ne samo zbog samog sakupljanja novca od prodaje karata, već i zato što se daje primjer drugima koji takođe mogu pomoći.

”Bitno je, jer će motivisati nekog da organizuje jednom sličnu akciju za nekog drugog. Tu je i psihička podrška, možda nismo ni svjesni koliko je važno da osoba kojoj je pomoć iz nekog razloga potrebna zna da se nešto čini za njega. Na humanitarnim koncertima publika u isto vrijeme uživa, ali ima i priliku da iskaže svoje dobročinstvo”, istakla je sagovornica “Vijesti”.

”Osjećaj solidarnosti i dobri međuljudski odnosi nemaju cijenu. Zato molim publiku iz Bara i sve ljude dobre volje da dođu u večeras na koncert, kupe kartu i učestvuju u pomoći malim Džolićima. Sigurna sam da će Barani i ovog puta pokazati humanost”, poručila je Demirović.

U ranijem razgovoru za “Vijesti” slične poruke su uputili i Nebojša Đukanović iz benda Grimm i Božo Gagović, član sastava Akademia, koji će takođe učestvovati u humanitarnom koncertu.

”Kada je god humanitarna akcija u pitanju, stvari se vrlo brzo i konkretno dogovore. S obzirom na to da je ova tragedija zadesila porodicu iz Bara, naša odgovornost je bila primarna, da se organizujemo i djelujemo, a djeca su odgovornost svih nas i kao pojedinaca i kao društva”, poručio je Đukanović.

Koncert će se održati u sali Doma kulture sa početkom u 20 sati, a ulaznice koštaju pet eura.

Bonus video: