Mia Dimšić ide na Eurosong

Pobjeda Mije Dimšić na ovogodišnjoj Dori izazvala je mnoge komentare na društvenim mrežama

4183 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Mia Dimšić sa pjesmom "Guilty Pleasure" pobjedica je "Dore", pa će zahvaljujući ovom trijumfu predstavljati Hrvatsku na "Pjesmi Evrovizije" u Torinu.

Ove godine na festivalu "Dora" koji je održan u Opatiji predstavljeno je 14 pjesama, a najviše glasova žirija i publike osvojila je Mia koja je od starta važila za favorita.

Pobjeda Mije Dimšić na ovogodišnjoj Dori izazvala je mnoge komentare na društvenim mrežama, a svoja mišljenja izrazili su domaći pratitelji i fanovi Dore, kao i brojni stranci, obožavatelji Eurosonga te se usaglasili da numera pjesmom "Guilty Pleasure" previše podsjeća na pjesmu "Willow" Tejlor Svift.

No sve te kritike, Dimšić je shvatila kao komplimente.

"Meni je Tejlor Svift ne samo najdraži pjevač i kantautor, nego mi je sve. Svaka njena izjava, citat, način, radna etika te žene, njen put, njena odlučnost u životu, ma meni svako poređenje sa njom može bit samo kompliment jer realno, moje skromno mišljenje je da je ona trenutno najjači tekstopisac na svijetu. Meni lično to puno znači, kao nekome ko pazi na tekstove i jako je na njih slab", izjavila je pobjednica Dore za 24 sata.

Bonus video: