Najviše nominacija za Damira Urbana

Na ovogodišnjem Porinu koji se održava 25. marta biće 37 kategorija

3206 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Hrvatska godišnja muzička nagrada Porin biće održana u Osjeku 25. marta.

Na ovogodišnjem Porinu koji se održava 29. put biće 37 kategorija, a najviše nominacija ima Damir Urban, čak osam.

Tako projekat “Lipanj, srpanj, kolovoz” konkuriše za album i rok album godine, a numera sa istog “Sama” za hit i spot godine. Urban je i među nominovanima za najbolju mušku vokalnu izvedbu, kao i za najbolju izvedbu grupe s vokalom.

Njegova kompozicija ”Biram ptice” je u konkurenciji za najbolji aranžman koji uz Urbana potpisuje i Ante Gelo, a zahvaljujući ovom albumu se među najbolje producente našao Nikša Bratoš.

Posljednja, ali ne i manje bitna nominacija je za najbolji snimak albuma.

Drugi po broju nominacija je Gibonni (pjesma godine, najbolja muška vokalna izvedba, najbolji aranžman, najbolja snimka albuma, najbolji spot ) sa pet, a jednu manje ima Matija Cvek (pjesma godine, najbolja vokalna saradnja, najbolji album pop muzike i najbolja muška vokalna izvedba).

Organizatori smatraju da u budućnosti treba posvetiti više pažnje novim izvođačima koji za sada imaju samo jednu konkurenciju.

Prvi put na Porinu će biti dodijeljeno priznanje u hip hop kategoriji jer je taj žanr najslušaniji kod mladih, a nominovani su Krankšvester, Banana zvuk i Marin Ivanović Stole.

Bonus video: