Poslušajte kako zvuči novi singl Katarine Bogićević

"Ovom pjesmom htjela sam da zamislim Evu kao ženu 21-og vijeka. Nezavisnu od Adama"

6497 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Crnogorska muzičarka Katarina Bogićević tokom vikenda objavila je novi singl.

Numera "Eva" obilježila je i saradnju Katarine sa muzičarkama iz Srbije, sestrama Rašić Ivanom (MC Sajsi) i Tijanom (Tijara).

Autor muzike je Andrija Marić, kao i koautor teksta sa Sajsi MC i Tijarom, dok su za aranžman bili zaduženi Marko J. Kon i Milan Novaković Lane.

Za režiju spota bili su zaduženi Vanja Vujović, Miodrag Marković i Marko Ćelebić.

"Najprije želim da kažem da namjera ove pjesme nije da oskrnavi legendarnu priču Adam i Eve. Ovom pjesmom htjela sam da zamislim Evu kao ženu 21-og vijeka. Nezavisnu od Adama. Šta bi žena koju je lično stvorio Bog rekla na to da vidi da djevojčice u nekim djelovima svijeta ne smiju da idu u školu, Ili da su primorane da stupaju u brakove. Da žene do prije 100 godina nisu smjele da glasaju", napisala je u objašnjenju pjesme Bogićević te dodala da što više živi, sve više mislim da Adam i Eva nikada nisu bili prognani iz Rajskog Vrta.

"Samo im je bilo rečeno da jesu kako bi naučili lekciju. Imam osjećaj da je i dalje uče/učimo iako smo dosta toga već naučili. Ja sam, na primjer naučila da više slušam svoje voljene i da svakoga dana kažem makar jednom koliko sam zahvalna što živim", napisala je ona.

Bonus video: