I Bajaga pjeva Akiju u čast

Tokom dugih karijera na ex-YU rock sceni njihovi putevi su se često prepritali i Aki je bio jedan od onih kolega sa kojimaje Bajaga bio blizak

3648 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Momčilo Bajagić Bajaga pored već najavljenih Zlatana Stipišića Džibonija i Dina Jelusića pjevaće na koncertu posvećenom preminulom pjevaču Parnog valjka Akiju Rahimovskom, koji će biti održan 26. marta u zagrebačkoj Areni.

Tokom dugih karijera na ex-YU rock sceni njihovi putevi su se često prepritali i Aki je bio jedan od onih kolega sa kojimaje Bajaga bio blizak.

"Poznavao sam ga sigurno više od 30 godina, sjećam se kada je došao u grupu 220 koja je bila začetak Parnog valjka. Iskreno je volio to što radi. Kada smo bili klinci bio je pravi roker, dobar drug. Dosta smo svirali zajedno. Prije tri, četiri godine nas je pozvao da vidimo njegovog sina, pa smo se šalili da li će biti pjevač i onda je preminuo i svi smo bili pogođeni. Znali smo da je bolestan, ali se uvijek izvlačio", rekao je Bajaga, koji će sa još mnogim kolegama u martu na koncertu u Zagrebu pevati u Akijevu čast:

"Lijepo je i drago mi je što ćemo pjevati, ali nikome nije lako u tim situacijama. Pjevao sam na komemoraciji Vladi Divljanu, u prvom redu je sjedela porodica, djeca plaču… Čitao sam tekst iako ga znam napamet, jer me nije držala koncentracija. Previše me je to pogodilo", prisjetio se Bajaga.

Ulaznice za ovaj događaj su rasprodate.

Bonus video: