Eminem i Dr. Dre ponovo među najslušanijima

Eminemov album iz 2005. “Curtain Call: The Hits” se nakon skoka trenutno nalazi na osmom mjestu slušanosti Bilbord liste

2847 pregleda 3 komentar(a)
Eminem, Foto: Printscreen YouTube
Eminem, Foto: Printscreen YouTube

Eminem i Dr. Dre su se svojim starim albumima vratili na vrh Bilbord liste najslušanijih 200 albuma nakon gledanog i uspješnog Superboul nastupa što je očito podsjetilo fanove na njihova remek djela iz devedesetih.

Eminemov album iz 2005. “Curtain Call: The Hits” se nakon skoka trenutno nalazi na osmom mjestu slušanosti, a i niz ostalih albuma je ušao u 200 najslušanijih, dok se Dr. Dre “2001” album popeo na deveto mjesto ove sedmice.

I ostali učesnici Superboula su odlično prošli, pa je Kendrik Lamar imao skok od 36. mjesta na 21. za “good kid, m.A.A.d city” te su mu i ostali albumi skakali na listama slušanosti dok je Meri Džej Blajdž za vrijeme Superboula i sama objavila novi album koji je odmah na visokom 14. mjestu.

Uz to, 2Pacov “Greatest Hits” našao se na 24. mjestu zbog izvedene “California Love” o kojoj su svi pričali.

I dalje Encanto soundtrack stoji na prvom mjestu, a razlog tome je što je osvojio djecu i tinejdžere koji ne prestaju da slušaju pjesme iz novog omiljenog Diznijevog crtaća.

Bonus video: