I Izrael može ostati bez predstavnika na Eurosongu

“Majkl Ben Dejvid je sam protiv svih u borbama koje donosi priprema za nastup za Eurosong… Do te mjere da razmišlja o svom povlačenju iz takmičenja”

1386 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nakon što je Ukrajina povukla učešće Aline Paš na ovogodišnjem Eurosongu koji će se održati u Italiji krajem maja, još jedna zemlja mogla bi ostati bez izabranog predstavnika na ovom muzičkom takmičenju.

“Drama u Izraelu ne prestaje” riječi su kojima inostrani mediji opisuju slučaj Majkla Bena Dejvida koji bi trebalo da ispred te zemlje nastupi u Torinu na najpoznatijem evropskom muzičkom takmičenju.

Prvobitni izvještaji medija navodili su da je sam pjevač odlučio da se povuče, ali je ubrzo radio-difuzna mreža "KAN” negirala ovu vijest. Sada Ran Boker, urednik kulture na izraelskom portal Ynet piše da je veliki problem nastao zbog nedovoljno propusnica koje su organizatori Eurosonga proslijedili delegaciji Izraela, ali to nije sve.

“Majkl Ben Dejvid je sam protiv svih u borbama koje donosi priprema za nastup za Eurosong… Do te mjere da razmišlja o svom povlačenju iz takmičenja”, piše Boker.

Sve je počelo 2020. Godine kada su organizatori Eurosonga bili prinuđeni da odlože takmičenje zbog pandemije koronavirusa. Nakon toga, odlučili su da uvedu nova pravila I tako smanje šansu da ponovo dođu u situaciju nemogućnosti održavanja ove muzičke manifestacije.

Jedna od izmjena podrazumijevala je smanjenje broja članova delegacije svake zemlje na 17.

Zbog ovog pravila, autor pjesme “Set Me Free”sa kojom je Izrael prošle godine predstavljao Džošua Baset, bio je prinuđen da sam plati kartu do Roterdama I nazad, kao I sve putne troškove, a tokom manifestacije je sjedio u publici umjesto u zelenoj sobi, gdje su izvođaču društvo pravili koreograf I plesači.

Sada, autor pjesme “I.M” koju izvodi Dejvid, odbio je da pristane na ovakve uslove I prijeti da će raskinuti ugovor sa KAN-om.

Takođe, Dejvid je nezadovoljan činjenicom da njegov lični menadžer ne može da putuje sa njim u Torinu, dok je prošlogodišnjem izvođaču to bilo omogućeno.

Finansijski problem se nastavljaju, pa je tako pjesma “I.M” još uvijek u demo fazi, jer KAN nije raspoložen da finansira njenu dorado, te bi takva kakva jeste mogla završiti I na Eurosongu.

Slična situacija dogodila se 2015. godine, kada je došlo do nesuglasica između radio-difuzne mreže Albanije I autora pjesme “Diell”, pa na kraju ta zemlja nije imala svog predstavnika na Eurosongu.

Bonus video: