"Savršeno" lijek u momentima kada ego skrene pogled od realnosti

Pjesma šarmantno i u pozitivnom tonu prikazuje kompleksnost ljubavnih odnosa

958 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Igor Huzbašić
Foto: Igor Huzbašić

Bosanskohercegovački kantautor i nekadašnji pjevač benda "Knock out" Nermin Puškar predstavio je publici novi singl. U pitanju je numera "Savršeno" koja, kako ističe, šarmantno i u pozitivnom tonu prikazuje kompleksnost ljubavnih odnosa.

Nerminov dosadašnji autorski opus je dobro poznat široj publici, a u ovom slučaju su tolerancija, ljubav i razumijevanje njegove vodilje.

"Želim da ova pjesma bude lijek u momentima kada ego uspije da skrene pogled od realnosti, koja je često ljepša nego što smo toga i sami svjesni", rekao je autor, te se pohvalio kako je za novi singl već dobio brojne komplimente.

Pjesmu je uživo snimio Nerminov koncertni band, zajedno sa muzičkim producentom Mahirom Sarihodžićem na klavijaturama, koji je svojim umijećem opet uspio donijeti svježinu u cjelokupni zvuk.

Nerminov prijatelj i režiser Slobodan Maksimović, te direktor kamere Vladan Janković, kroz dokumentarne su kadrove uspjeli da prenesu spontanost atmosfere prilikom snimanja pjesme u čuvenom Metro studiju u Ljubljani.

Nermin je, podsjećamo, posljednju pjesmu predstavio krajem 2020. godine, a tada je, u jeku pandemije, izjavio kako je vrijeme iskoristio da se što više zbliži s onima do kojih mu je najviše stalo.

"Nažalost, zbog epidemioloških mjera pauziramo sa svirkama, kao i putovanjima. Stoga sam svoje slobodno vrijeme uložio u kreativni rad, a rezultati su itekako vidljivi", kaže Puškar neposredno nakon što je objavio pjesmu "Ljubi me", prenosi portal Klix.

Bonus video: