Slušam sve osim politički opredijeljenih pjesama

Muzičar Stefan Pantović Stega, publici poznat kao član bendova “Parampaščad” i “Bubnjivi” za “Vijesti” je pričao o omiljenim pjesmama

11499 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Nebojša Medo Perković/ Dizajn: Jelena Bujisic
Foto: Nebojša Medo Perković/ Dizajn: Jelena Bujisic

Stefan Pantović, publici poznat kao Stega, član je crnogorskih sastava “Parampaščad” i “Bubnjivi”, a s vremena na vrijeme obraduje svoje fanove i solo pjesmom poput “Pas odlazi u raj” i “Plavi dani”. Kolegama iz muzičkog svijeta poznat je i zahvaljujući Stivi Music studiju, sa kojim često pruža podršku neafirmisanim muzičarima.

Ovoga puta u razgovoru za “Vijesti”, Stega je otkrio svoju plejlistu, odnosno koju pjesmu pamti iz djetinjstva, koju najradije pušta na žurkama, a za koju bi volio da je njegova.

Prva pjesma koju pamtiš iz djetinjstva?

Prva pjesma koju pamtim iz djetinjstva... pamtim ih dosta, slušao se dens ‘90-ih, bilo je more tih pjesama, ali prva koja je ostavila tada prvi jak utisak na mene je pjesma “Satelit” od grupe “Smak”. Možda je ona krivac za moj budući R’n’R put.

Prva kaseta/CD koji si kupio zbog neke pjesme?

Prva Kaseta “Monteniggersi” - “Tajna Marenda”. Ne treba puno pričati zašto baš ta kaseta, legendarno.

A kad sam nabavio neki kao diskmen, koji sma kačio na neke stare zvučnike, sjećam se prve kupovine CD. U prvoj turi su bili, “Gorillaz 2000”, Moby - “Play”, Gigi D’Agostino “Riddle”, 2 Pac “All eyez on me”! Hvala Zariji Pavićeviću, koji nas je u tom periodu snadbijevao muzikom u Njegoševom parku.

Pjesma koju pjevaš na karaokama?

Pjesma koju pjevam na karaokama? Mislim da nemam to, jer nisam ja misilim niti jednom pjevao na karaoke, ali s obzirom na to da se bavim muzikom, makar dva puta nedjeljno imam svirke, što možemo svrstati u neki vid karaoka (smijeh).

Pjesma koju puštaš na žurkama?

Nisam odavno bio na žurkama, volio sam da se spremam za grad i za žurku uz pjesmu “Kings of New York” od grupe “Fun Lovin’ Criminals”. A moglo bi se zavrtjeti na žurci dosta toga od disco muzike do psy trancea.

Pjesma koju si najviše slušao na reapeat?

Bilo je dosta pjesama u životu koje sam slušao na repeat, posljednji put mi se desilo to sa albumom Nika Kejva - “Ghosteen”, mada mi na repaeat često ide takozvana “guilty pleasure” muzika.

Pjesma koja ti se sviđa, ali ne želiš da priznaš?

Da, evo upravo pomenuh taj “guilty pleasure”. Imam toga tonu, s’ tim što ne osjećam krivicu dok slušam tu muziku. Ja sam muzički producent i pokušavam da iz svakog žanra izvučem to što valja i primijenim u svom poslu. Može bilo što od Elene Kitić (smijeh).

Pjesma za koju bi volio da je tvoja?

Volio bih da imam lakoću iskazivanja ljubavi, kao Braco Subotić u “Vrpcinoj” pjesmi “Stani sad”. A vjerovatno bih volio da sam napisao puno pjesama, i to raznih, tipa od Bajage “Kap po kap”, a volio bih i da sam osmislio solo za “High Hopes” grupe “Pink Floyd”.

Pjesmu koju više ne možeš da čuješ?

Sve mogu da čujem osim politički opredijeljenih pjesama, kojih u Crnoj Gori, posljednjih decenija nije falilo.

Najromantičnija pjesma?

Najromantičnija, hmm... Lomim se između dvije pjesme Vlade Divljana… “Samo jednu ljubav imam” i “Povedi me”…

Praznična pjesma?

Izdvajam Leonard Koen - “Hallelujah”.

Ljetnja pjesma?

U mojoj glavi ljeto je za rep i trep muziku, tako da ne možete promašiti npr. sa albumom Mikrija i Bvane “50 evra mić (Nije loše, nego povoljno)”.

Pjesma koja te asocira na neki srećan trenutak u tvom životu?

Pjesma koja me sjeća na lijep trenutak... Marko Aleksandar Gajić - “Na istoku u Kini”.

Bonus video: