Album "Zavrzlama" Divanhane na prvom mjestu evropskog radijskog panela

Album je objavljen krajem januara

2330 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Cat Norman Tahirović
Foto: Cat Norman Tahirović

Četvrti studijski album bosanskohercegovačkog benda Divanhana objavljen je krajem januara, a već se našao u evropskom i svjetskom medijskom prostoru i počeo osvajati zapažene rezultate.

Tako se album "Zavrzlama" našao na vodećem prvom mjestu evropskog radijskog panela World Music Charts Europe koji sačinjava 11 vodećih radijskih panela iz isto toliko zemalja Evrope.

Pored toga, album "Zavrzlama" bilježi još jedan fantastičan rezultat time što se našao čak na visokom drugom mjestu liste svjetskog radijskog panela Transglobal World Music.

"Neizmjerno smo srećni što 'Zavrzlma' u tako kratkom roku osvaja srca publike širom svijeta. Smatramo jako važim da u ova teška vremena koja su zadesila Evropu i svijet, ljudi bivaju u zajedništvu, ljubavi i poštovanju, te da je muzika uvijek bila sredstvo koje povezuje ljude u dobru. Simbolično je da naš novi album bilježi ovako sjajne rezutate upravo na dan kada se u našoj domovini slavi jedan od najvećih praznika, naša nezavisnost, te neka ovo bude divan povod da budemo ponosni na našu domovinu Bosnu i Hercegovinu i sve ono dobro što plasiramo u svijet“ izjavili su iz benda Divanhana.

Bonus video: