Beti Đorđević dobitnica Nišville nagrade za životno djelo

Među njenim pjesmama posebno se izdvajaju "Kraj moje tuge" i "Počnimo ljubav ispočetka" koju je izvela na Beogradskom proleću 1976. godine

4345 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Pjevačica Beti Đorđević, ovogodišnja je dobitnica nagrade za životno djelo, Nišville Jazz festivala, koja će joj biti uručena 10. avgusta, prenos portal Nova S.

Ðorđević će se publici festivala predstaviti na otvaranju Nišvilla, 11. avgusta kada će izvesti nekoliko numera uz pratnju Nišville big banda.

Karijeru Beti Ðorđević, koja traje pet decenija, obilježilo je nekoliko velikih hitova iz zlatnog doba jugoslovenske zabavne muzike tokom sedamdesetih, kada je sarađivala sa vrhunskim kompozitorima i aranžerima, ali i nepristajanje na bilo kakve kompromise, odnosno, kategorično odbijanje da se zarad popularnosti prikloni trendovima.

Rođena je 1946. godine u Kumanovu, a od svoje petnaeste godine živi u Beogradu, gdje je završila i srednju muzičku školu.

Na muzičku scenu kročila je krajem šezdesetih kao članica grupe pjevača i gitariste Slobodana Boba Ðorđevića - koji joj postaje i suprug, te slijede nastupi u američkim i klubovima u Zapadnoj Njemačkoj.

Među njenim pjesmama posebno se izdvajaju "Kraj moje tuge" i "Počnimo ljubav ispočetka" koju je izvela na Beogradskom proleću 1976. godine.

Velikim koncertom u beogradskoj Kombank dvorani, Beti Ðorđević je nedavno obilježelila pet decenija na sceni.

Bonus video: