Prvi album Kike u etru

Projekat sa 10 pjesama objavljen je u izdanju promoterske kuće Long Play, na svim relevantnim digitalnim platformama.

2428 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Andrej Marković/@venator.photography
Foto: Andrej Marković/@venator.photography

Nekadašnja pjevačica benda "E-play" Kristina Kika Jovanović objavila je solo prvijenac “Na ivici mogućnosti”.

Projekat sa 10 pjesama objavljen je u izdanju promoterske kuće Long Play, na svim relevantnim digitalnim platformama.

Album je najavljen pjesmama “Pokvarila” i “U mraku” koje su predstavljene publici tokom prošle godine.

Pjesme koje su se našle na albumu nastale su u doba pandemije, a u ovom poduhvatu učestvovali su i producent i bubnjar Andrej Jovanović, klavijaturista Matija Anđelković i basista Branko Spasić. Na gitari je gostovao Aleksandar Sedlar, a mastering je radio Goran Antović.

"Album je koncipiran kao jedno putovanje, istraživanje unutrašnjeg i spoljnog svijeta i svega onoga između. Ivica jeste mjesto na kom se stvari lome. Da li ćeš se usuditi i zakoračiti u nepoznato? Pobijediti strah od neuspjeha, nevoljenosti, uspjeha, smrti, ili ćeš se povući i, bježeći od bola, ostati da se vrtiš u istom krugu nemoći, apatije, uloge žrtve i neispunjenog života, plitkih odnosa i nadražaja?", kazala je Kika o novom albumu, prenosti Headliner.

Neke pjesme se prema riječima umjetnice bave “odnosom dvoje ljudi koji nisu saveznici iako bi to, po ulogama u odnosu, trebalo da budu”."

"To su takozvane ljubavne pjesme, ali ja ih radije zovem pjesme o odnosu dvoje ljudi, jer ljubav nije ograničena samo na partnere. Zatim, imamo pjesme o gradu, mjestu odrastanja, odnosu svijesti i podsvijesti, društvu i uticaju na jedinku koja se još nije isklesala, i pjesme o sužavanju svijesti i magli ovog vremena, jer za neko drugo ni ne znam. Generalno, album se fokusira na odnose - odnos nas prema nama samima, prema mjestima, ljudima, sistemima i kalupima. Tekstovi su nastajali kao odgovor na neke proživljene situacije, spoznaje, ali sada kroz njih otkrivam i ono čega tada još nisam bila svjesna, a čučalo je tu negdje i čekalo da bude osvijetljeno", smatra Kika.

Album “Na ivici mogućnosti” realizovan je uz podršku SOKOJ-a.

Kristina Kika Jovanović, široj javnosti poznata kao glumica u mnogim popularnim ostvarenjima, a trenutno je gledamo u ulozi Jelena Radman u seriji "Igra sudbine". Takođe je ostvarila uloge u filmu "Jedini izlaz", "Reži", ali i seriji "Sinđelići". Bila je voditeljka posljednje sezone emisije "Tri boje zvuka".

Po napuštanju grupe E-Play sa kojima je snimila album “Posledica puberteta” (2019), otpočela je solo karijeru.

Bonus video: