U 70. GODINI

Preminuo Džordž Jang, mentor benda AC/DC

Muzičar je napisao planetarni hit "Love is in the Air" ali će ostati upamćen po ulozi u usponu benda AC/DC sa učešćem u albumima "High Voltage", "Dirty Deeds Done Dirt Cheap" i "Let There Be Rock"
128 pregleda 0 komentar(a)
Džordž Jang, Foto: Twitter.com
Džordž Jang, Foto: Twitter.com
Ažurirano: 23.10.2017. 09:14h

Australijski muzičar Džordž Jang, koji je bio "mentor" čuvene hard rok grupe AC/DC preminuo je u 70. godini, saopštila je danas grupa.

Jang, rođen u Glazgovu, živio je u Australiji, a svjetsku slavu stekao je šezdesetih godina kao gitarista benda "Izibits" (Easybeats) a "Friday on my Mind" postao je veliki hit, javila je agencija Frans pres.

Muzičar je napisao i planetarni hit "Love is in the Air" ali će ostati upamćen po ulozi u usponu benda AC/DC sa učešćem u albumima "High Voltage", "Dirty Deeds Done Dirt Cheap" i "Let There Be Rock".

Bend je na svom sajtu napisao da bez Janga, "kao muzičara, kompozitora, producenta i savjetnika, AC/DC ne bi bio to što jeste".

Jang je bio brat osnivača grupe Angusa i Malkolma Janga.

Grupa AC/DC, osnovana 1973. godine, jedna je od najvećih koncertnih atrakcija u svijetu i autor jednog od najtiražnijih albuma svih vremena - "Back In Black" (1980).