Momčilo Zeković proslavio 30 godina karijere: "Džep sa tajnama" zaokružio priču

Za ovaj projekat je imao podršku Marka Đurovića Markonija i Aleksandra Saše Gajića
378 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 23.10.2017. 06:49h

Basista grupe Perper i autor velikog broja hitova koje su otpjevali mnogi izvođači širom Crne Gore, Momčilo Zeković Zeko u petak veče je u velikoj sali Crnogorskog narodnog pozorišta, kako to i dolikuje, proslavio jubilej - 30 godina u muzici. Koncert pod imenom “Džep sa tajnama” bio je ujedno promocija istoimenog projekta koji je donio CD i knjigu, a publika je tom prigodom imala priliku da čuje neke od njegovih numera u potpuno drugačijim aranžmanima.

No, kao domaćin večeri, Zeković je odlučio da preuzme i ulogu voditelja kako bi ispričao zanimljivosti vezane za neke od pjesama koje su tu noć izvedene. No, iako ga znaju kao basistu i autora,u svojoj bogatoj karijeru Zeković do sada nije pjevao, pa je odlučio da to bude na ovom koncertu. Zeković je uz pomoć benda “Sinhro” izveo numeru “Još uvijek te volim” koja se našla na Perperovoj kompilaciji sa kraja prošlog vijeka, a posvetio je svojoj životnoj saputnici Tatjani. Odmah po završetku pjesme Zeko je obećao da neće pjevati “makar još 30 godina”, iako je kasnije te večeri za svoju interpretaciju dobio pohvale od kolege iz Slovenije Zorana Predina, koji nije bio u prilici da dođe, pa se prisutnima obratio putem video poruke. Predin je za potrebe projekta “Džep sa tajnama” snimio hit - “Bedem strasti”.

Članovi KIC Pop Hora na čelu sa dirigentom Sašom Barjaktarevićem još na svom prvom koncertu pokazali su da su poštovaoci Momčilove muzike, pa i ne čudi što su kao gosti koncerta pripremili splet sačinjen od nekoliko pjesama grupe Perper. Uz orkestar “Alegro Vivo” kojim je dirigovao Radovan Papović publika je uz soliste Vericu Čuljković i Uroša Lapčevića čula kako zvuče “Slavski kolač” (Na Svetoga Nikolu), Familijarnu pjesmu i kompoziciju “Za moje cure”, a potom je predstavljena i nova verzija aktuelnog Perperovog singla - “Niz tvoja leđa” koji je ovoga puta Nikola Radinović interpretirao samo uz pratnju klavijaturiste Mihaila Ražnatovića.

Za potrebe albuma numeru “Feniks” koju je prije 12 godina na tadašnjoj Monteviziji izvela Nela Popović, otpjevala je makedonska pop pjevačica Karolina Gočeva koja takođe nije mogla da je uživo izvede na koncertu, ali je predstavljena italijanska verzija pomenute numere u interpetaciji Valerije Monterizi, a Zeković je otkrio da je pjesma snimljena na još nekoliko jezika. Iako je njegov jubilej, Zeko je pokazao da ne zaboravlja ljude sa kojima je sarađivao pa je prezentovao kratak video jedne od numera koju je otpjevao pokojni Igor Perazić uz obećanje da će se uvijek kroz projekte koje radi truditi da ga se sjeti.

Jednu od novih kompozicija na CD-u “Džep sa tajnama” - “Svilenu pjesmu” snimio je Zekov dugogodišnji drug, inače producenat albuma “Iz dana u dan”, Neno Belan, dok je frontmenu benda Van Gog - Zvonimiru Đukiću Đuletu pripala čast da udahne novi život numeri “Zastave”. Pred sam kraj predstavljeni su i spotovi za “Smoranu pjesmu” i numeru “Zastave”.

Za ovaj projekat Zeković je imao podršku Marka Đurovića Markonija, Aleksandra Saše Gajića i mnogih drugih muzičara.

Te večeri bilo je i suza, mnogo više smijeha, a Zekovom jubileju pored porodice, prijatelja, ljubitelja njegove muzike prisustvovao je i veliki broj muzičara i javnih ličnosti.

Galerija

Bonus video: