Najslobodnija sam na bini sa mojim ljudima

Umjetnica priča o albumu prvijencu “Na ivici mogućnosti”, planovima za ekranizaciju pjesama, svirkama sa kojima će početi promociju, ali i glumačkoj karijeri

4173 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Vuk Papić
Foto: Vuk Papić

Glumica i nekadašnja pjevačica benda “E-play” Kristina Kika Jovanović objavila je 8. marta solo prvijenac “Na ivici mogućnosti” u izdanju promoterske kuće Long Play, a na njemu se našlo deset pjesama.

Dva singla sa ovog albuma “Pokvarila” i “U mraku”, predstavljena su ranije publici uz spotove, a kako u razgovoru za “Vijesti” otkriva Jovanović, bar još jedna pjesma sa njenog albuma biće ekranizovana.

Pjesme koje su se našle na albumu nastale su u doba pandemije, a u ovom poduhvatu učestvovali su i producent i bubnjar Andrej Jovanović, klavijaturista Matija Anđelković, basista Branko Spasić, na gitari je gostovao Aleksandar Sedlar, a mastering je radio Goran Antović.

Kika
Kikafoto: Andreja Venator Photography

Album za koji je, najavljujući njegovo objavljivanje, Jovanović kazala da je “koncipiran kao jedno putovanje, istraživanje unutrašnjeg i spoljnog svijeta i svega onoga između”, dostupan je za preuzimanje na svim digitalnim platformama.

Pričajući za “Vijesti”, Jovanović je otkrila kako je došlo do toga da svoj prvi album “Na ivici mogućnosti”, objavi baš na Dan žena.

”Oko nedjelju dana prije objavljivanja su nam rekli da album može da izađe na digitalne platforme od 8. marta, pa mi se učinilo skroz simpatičnim da album izađe baš na taj dan. Nekako se poklopilo i super je ispalo”, uz osmijeh odgovara muzičarka i glumica.

Kako kaže, nakon “Pokvarila” i “U mraku”, u planu je ekranizacija još jedne numere sa ovog albuma.

”Planiramo, imamo nekoliko ideja, za sada još ništa nije ‘fiksirano’, ali svakako će biti bar još jedan spot. Ne žurimo, pošto smo pjesmama već kroz vizuale dali video-priču muzici, ali uvijek je zadovoljstvo kada neko osmisli svoj prikaz za neku pjesmu, tako da jedva čekam da vidim šta ćemo uz saradnju sa rediteljima napraviti”, ispričala je ona, a zatim izdvojila jednu numeru sa albuma, kao njoj posebno dragu.

”Svaki dan je to neka druga pjesma, trenutno mi je ‘Mutno’ favorit”, priznaje muzičarka i glumica.

Po objavljivanju ovog albuma Jovanović je za numere kazala da su u pitanju takozvane ljubavne pjesme, koje ona radije zove “pjesme o odnosu dvoje ljudi, jer ljubav nije ograničena samo na partnere”.

Album je obuhvatio i numere “o gradu, mjestu odrastanja, odnosu svijesti i podsvijesti, društvu i uticaju na jedinku koja se još nije isklesala, i pjesme o sužavanju svijesti i magli ovog vremena”, a u razgovoru za “Vijesti” otkriva kako su sve one nastale.

”Nastajale su iz raznih stanja i situacija, ali najviše onda kada sam bila pomjerena iz svoje ‘ušuškanosti’. Inspirisali su me ljudi, mjesta i naravno prekretnice u odnosima. Kada vam se dogodi nešto, pozitivno ili ono uznemirujuće, uzdrmate se, i onda je jedan od načina da prebrodite ili da sačuvate taj osjećaj, stvaranje. U tim trenucima meni je ‘spas’ bilo pisanje”, istakla je ona.

Kako kaže, rad na albumu trajao je više od godinu dana, a sada slijedi njegova promocija, nada se i u Crnoj Gori.

”Svirki će biti, počinjemo sa koncertnom promocijom u Kulturnom Centru Boljevac, pa Beograd, Novi Sad, svakako ćemo doći gdje god nas pozovu, jer uživamo u izvođenju ovih pjesama i u toj vrsti komunikacije sa publikom. Živa svirka je mjesto iskrene razmjene energije i komunikacije. Ne znam da li ima nešto u čemu se više osjećam slobodnom, nego kad sam na bini sa mojim ljudima”, zaključuje ona.

Album “Na ivici mogućnosti” dostupan je za preuzimanje na digitalnim platformama, a iz svog iskustva prenosi koliko je u regionu zaživjela takva vrsta konzumacije muzike i nagovještava da će i ljubitelji fizički opipljivih izdanja imati album za kolekciju.

”Mislim da se kod nas muzika sve više sluša na tim striming servisima, vise YouTube ne drži primat nad slušanjem muzike, mada sam ja ljubitelj fizičkog izdanja, ima magije u otpakivanju CD-a, gledanju omota, tekstova, tog sjajnog diska na kome su zabilježene nečije misli”, opisuje Jovanović.

”Svakako ćemo uraditi neki kontingent CD-ova za one koji vole da imaju album na svojoj polici, radnom stolu...”, uz osmijeh dodaje muzičarka.

Jovanović, široj javnosti poznata je i kao glumica u mnogim popularnim ostvarenjima, a trenutno je gledamo u ulozi Jelena Radman u seriji “Igra sudbine”. Takođe je ostvarila uloge u filmu “Jedini izlaz”, “Reži”, ali i seriji “Sinđelići”. Bila je voditeljka posljednje sezone emisije “Tri boje zvuka”, pa se na kraju razgovora osvrnula i na novitete u glumačkoj karijeri.

”Radimo neumorno na seriji, a ljetos je završeno snimanje filma pod radnim nazivom ‘Frka’ Svebora Mihaela Jelića po scenariju Scena Latinovića. Fenomenalno iskustvo, mislim da će biti odličan film, jer je ekipa talentovana, entuzijastična i svi su se maksimalno uložili u projekat. Mnogo sam naučila na tom snimanju, i baš sam zahvalna što sam dio tog filma. Mislim da će i likovi, i priča, i način na koji je ispričana naći put do publike. Duhovit, smislen i direktan film pun nekih mladih sjajnih ljudi, ja sam bila mediju starijima u ekipi (smijeh). Mislim da fali filmova sa takvom energijom, tako da jedva čekam da izađe”, poručuje Jovanović.

Bonus video: